מכון קשרים https://kshareem.co.il/ יעוץ וטיפול אישי וזוגי Tue, 09 Apr 2024 07:20:03 +0000 he-IL hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.5.2 https://kshareem.co.il/wp-content/uploads/2021/03/icon-1.jpgמכון קשריםhttps://kshareem.co.il/ 32 32 מחפשים זוגיות? אתם לא לבד!https://kshareem.co.il/%d7%9e%d7%97%d7%a4%d7%a9%d7%99%d7%9d-%d7%96%d7%95%d7%92%d7%99%d7%95%d7%aa-%d7%90%d7%aa%d7%9d-%d7%9c%d7%90-%d7%9c%d7%91%d7%93/ Tue, 09 Apr 2024 07:20:01 +0000 https://kshareem.co.il/?p=8800מזה כמה עשורים, שיעור הרווקים בעולם ובישראל מזנק. מפתיע? הרי ישנן כל כך הרבה אפליקציות של היכרויות עם מבחר עצום של בני זוג פוטנציאליים, ממש בכף היד, מבלי לצאת מהבית. זה היה אמור להיות קל ופשוט. אם גם אתם רוצים לדעת מה אתם עושים לא נכון וכיצד למצוא ולשמר זוגיות הכנו לכם טיפים חשובים שתוכלו […]

The post מחפשים זוגיות? אתם לא לבד! appeared first on מכון קשרים.

]]>

מזה כמה עשורים, שיעור הרווקים בעולם ובישראל מזנק. מפתיע? הרי ישנן כל כך הרבה אפליקציות של היכרויות עם מבחר עצום של בני זוג פוטנציאליים, ממש בכף היד, מבלי לצאת מהבית. זה היה אמור להיות קל ופשוט. אם גם אתם רוצים לדעת מה אתם עושים לא נכון וכיצד למצוא ולשמר זוגיות הכנו לכם טיפים חשובים שתוכלו ליישם באופן מידי.

קודם כל קחו אוויר, אתם לא לבד

כאשר בוחנים את הנתונים היבשים, שיעור הרווקים רק עולה מעשור לעשור. אם שאלתם את עצמכם מדוע כל כך קשה למצוא זוגיות בעידן של שפע, בו ישנן כל כך הרבה אפליקציות להיכרויות אשר דואגות להתאים לנו בני זוג מהחלומות על פי אלגוריתמים וסינון של העדפות ותכונות, התשובה טמונה בשאלה.

בצורה פרדוקסלית, ככל שהפופולריות של האפליקציות הללו עולה, כך הסיכוי למצוא זוגיות יציבה וארוכת טווח הולך ויורד. ישנו מבחר עצום של בני זוג, או יותר נכון לומר אשליה של מבחר, המון מידע זמין ונגיש ואפשרות ליצור קשר באופן מידי מהנוחות של הבית. מאפיינים אלו מובילים לא פעם למרדף בלתי אפשרי אחר שלמות, הסחות דעת, וקושי לעבור מהאפליקציה אל החיים האמיתיים, כל שכן לסנן מועמדים פוטנציאליים אחרים.

המחקרים אינם אופטימיים – מחקרים מנבאים ששיעורי הרווקות רק ימשיכו לעלות ככל שהשנים יחלפו, ולמרבה הצער, כ- 25% מהצעירים לא ימצאו זוגיות לטווח הארוך אף פעם! גם אתם מודאגים? זהו בהחלט נתון מדאיג ורבים תוהים כיצד לשנות את המצב.

אז מה החסמים ליצירת זוגיות?

זוגיות אמיתית מבוססת על אהבה, חברות, תשוקה, וכמובן מחויבות לזוגיות לטווח ארוך. אולם כיום ישנם לא מעט חסמים אשר משפיעים על היכולת לגלות מחויבות לטווח ארוך. ראשית, העידן הליברלי מקדש את האינדיבידואל וההישגיות. בין אם מדובר בהשכלה רחבה יותר, וורקוהוליות, וחתירה לעצמאות, במסגרתם גברים, ובעידן המודרני-ליברלי גם נשים, הופכים לעצמאיים יותר מבחינה כלכלית ותעסוקתית ומתרכזים יותר ויותר בקידומם האישי.

לכן אנו קודם כל שמים את כל מאמצינו בהשגת יציבות כלכלית ותעסוקתית ורק לאחר מכן מתפנים לחפש זוגיות. בין אם זה מתוך רצון לסיפוק והגשמת ייעוד אישי, ובין אם בשל האמונה שככל שנהיה “מוצלחים” יותר לטעמנו, כך נוכל להגדיל את הביקוש ונשפר את הסיכוי שלנו למצוא לעצמנו בני זוג איכותיים.

מעבר לכך, הרשתות החברתיות נכנסו לתמונה והחמירו את המצב. הן יוצרות אינספור הסחות דעת וגירויים, מציבות אתגרים חדשים וגם משפיעות על האותנטיות, בניסיון להציג את החיים דרך משקפיים ורודים. גם המרדף אחר לייקים ועוקבים חדשים, עשוי להקשות על מציאת זוגיות – כאשר כולם חותרים תמיד לשלמות ומציבים סטנדרטים גבוהים, נוצרים פערים בין הרצוי למצוי, המבחר העצום אינסופי ומוביל אותנו תמיד לצומת דרכים, לצורך הבלתי פוסק לבחור ולהצפה רגשית כתוצאה מכך.

הזמינות האינסופית – זו רק אשליה

הרשתות החברתיות, האפליקציות של ההיכרויות והזמינות האינסופית יוצרות אצלנו תחושה שחיי החברה שלנו מאוד עשירים, ויש לנו המון אפשרויות, כשבעצם מה שאנו עושים הוא לשבת בבית מול המסך, ולנהל התכתבויות וחיי חברה מאוד מצומצמים.

צעירים רבים אולי רהוטים על המקלדת ומיומנים באמצעי תקשורת עקיפים, אולם בדייט הם לא תמיד בעלי כישורי תקשורת בינאישיים, הם לא יודעים כיצד לנהל שיחה, להסתכל בעיניים או ליהנות מהיכרות שדורשת זמן. הכל נע בקצב מהיר, ההתנהלות לעיתים צינית והשעמום צף מהר אל פני השטח. אין פתיחות אמיתית להכיר אדם אחר ולתת הזדמנות לקשר אמיתי. ובזווית העין כבר בוחנים באפליקציה את הדייט עם המועמד או המועמדת הבאים.

אם אתם באמת רוצים למצוא ולתחזק זוגיות לטווח ארוך, מומלץ שקודם כל תקדישו זמן להכיר בני זוג לעומק ופחות דרך המאפיינים באפליקציה. נסו להכיר אנשים במציאות, צאו לדייט בעולם האמיתי. לא לדייט קצר אחד, אלא תנו הזדמנות ליצירת קשר בכמה פגישות ובטח לא דרך התכתבויות. מצאתם מישהו או מישהי נחמדים? התרכזו בהם והימנעו ממיקבול ומהתכתבויות מקבילות. והכי חשוב – תנו לאדם שמולכם הזדמנות אמיתית!

אם אתם עדיין לא מצליחים להעמיק ולהתמיד בקשר זוגי לאורך זמן, טיפול זוגי או ייעוץ זוגי יכולים לעזור לכם תוך זמן קצר לצאת מהמעגל ולעלות אתכם על המסלול ליצירת מערכת יחסים זוגית מאושרת וארוכת טווח. אנחנו מאמינים בכם! בהצלחה!

The post מחפשים זוגיות? אתם לא לבד! appeared first on מכון קשרים.

]]>
טיפול זוגי מחירים או, כמה עולה טיפול זוגי?https://kshareem.co.il/%d7%98%d7%99%d7%a4%d7%95%d7%9c-%d7%96%d7%95%d7%92%d7%99-%d7%9e%d7%97%d7%99%d7%a8%d7%99%d7%9d/ Thu, 29 Sep 2022 13:32:09 +0000 https://kshareem.co.il/?p=8027בניגוד לכל השאר, במכון קשרים תוכלו לראות מראש מה המחיר של טיפול זוגי לפי סניפים בפריסה ארצית. לקריאה >

The post טיפול זוגי מחירים או, כמה עולה טיפול זוגי? appeared first on מכון קשרים.

]]>
טיפול זוגי מסייע לזוגות לשפר את מערכת היחסים שלהם. זה כולל פתרון של קונפליקטים זוגיים, לימוד כיצד לנהל אותם ואיך תקשורת זוגית חיובית יכולה למנוע אותם. ועוד. אבל כמה עולה טיפול זוגי? והאם ההשקעה הגדולה של הזמן והכסף משתלמת?

טיפול זוגי מחירים

אם תחפשו בגוגל, טיפול זוגי מחירים, בראש הדף תקבלו 4 מודעות של פרסום ממומן של מטפלים זוגיים. מודעות שכלל אינן מתייחסות למחירים של טיפול זוגי. הן מופיעות רק בגלל שהחיפוש שלכם כלל את הביטוי “טיפול זוגי”.אחר כך תקבלו עוד כמה מאמרים של מטפלות ומטפלים שהצליחו בדרכים שונות להתברג לעמוד הראשון של גוגל. לא משום שגוגל “חושב” שהם מטפלים טובים, אלא כי יש להם מקדמי אתרים נהדרים, שיודעים מה גוגל אוהב ואיך להתברג לדף הראשון שלו. כמובן שגם מאמרים אלו אינם אובייקטיביים כי גם הם בעצם מפרסמים את עצמם. הבעיה העיקרית היא שבכל המאמרים האלו, המטפלים לא אומרים לכם מה העלות שלהם… הם מקווים שאחרי שתקראו תתקשרו אליהם. אבל גם כשתתקשרו אליהם, רק אחרי שתבזבזו זמן יקר לספר להם את הסיפור הכואב שלכם ואחרי שהם ישאלו אתכם עוד כמה שאלות חודרניות במטרה להתחבר אליכם, רק אז הם יאמרו לכם מה העלות של טיפול זוגי אצלם. כמובן שבמעמד כזה הרבה יותר קשה לכולנו לקבל החלטה שקולה ונטולת אינטרסים והשפעות חיצוניים, בנושא כל כך חשוב. ואתם, בסך הכל רציתם לדעת בקליק מה עלות של טיפול זוגי. ולכן ביקשתם עזרה מגוגל והקלדתם, טיפול זוגי מחירים.

מחירים של טיפול זוגי במכון קשרים

למרות כל זה, אנחנו ננסה לתת לכם כאן את התמונה המלאה עבור מה שחיפשתם וננסה להיות הכי אובייקטיביים שאפשר (למרות שגם אנחנו עוסקים בטיפול זוגי שנים רבות…). וגם הפתעה, נתחיל בשמחה עם פירוט העלות של טיפול זוגי במכון קשרים. בלי שתצטרכו קודם להתקשר אלינו.במכון קשרים לטיפול זוגי המחירים נקבעים בהתאם לאזור בארץ בו ממוקמים הסניפים שלנו. בנוסף, כמו בכל תחום, המחיר מושפע גם מהוותק המקצועי של כל מטפלת. זה לא שמטפלת עם וותק גדול יותר, בהכרח מתאימה לכם יותר. לפעמים זה ההפך. וכמובן יש עוד שיקולים משמעותיים שמנחים אותנו בהתאמת המטפלת (על ההבדלים בין מטפלים ואיך לבחור מטפלת מתאימה תוכלו לקרוא בכתבה הבאה שלנו).

מחירים לטיפול זוגי אצלנו במכון קשרים, לפי סניפים:

טווחי המחירים לטיפול זוגי בישראל

טווחי המחירים של טיפול זוגי בישראל נעים בממוצע בטווח של 250-550 ₪. כאמור, זה תלוי באזור הגיאוגרפי וכמובן בהכשרה ובניסיון של המטפלת. מטפלת בעלת וותק של 10 שנים, שהוא כבר וותק משמעותי, תחייב בדרך כלל פחות ממטפלת בעלת וותק של 30 שנה. ומטפלת בעלת תואר ד”ר (במכון קשרים יש מספר מטפלות בעלות תואר ד”ר), תחייב יותר מהממוצע. אנחנו במכון קשרים גאים במדיניות המחירים הסולידית שלנו, לפיה עבור טיפול זוגי המחירים מאוזנים ביחס לטווח הממוצע הארצי. כך אנו מצליחים להנגיש לאלפי זוגות, את הרמה המקצועית הגבוה של ד”ר רונית שרון ושל צוות המכון, במחירים הוגנים וסבירים הנמצאים במקום טוב באמצע הטווח הארצי. כדי לחשב עלות של טיפול זוגי (זוכרים…? טיפול זוגי מחירים) עלינו להתייחס גם למספר המפגשים הדרוש כדי להשיג תוצאות. טיפול זוגי יכול להימשך בין מספר פגישות בודדות, ועד 20-30 מפגשים, בדרך כלל של 50 דקות למפגש. מספר המפגשים ומשך הטיפול הזוגי תלוי כמובן בסוגיה איתה מתמודדים בני הזוג, במשך ובעוצמת הקשיים. זה תלוי גם במידת המחויבות של כל אחד מבני הזוג לתהליך.

מדוע טיפול זוגי יקר?

טיפול זוגי יכול להיות יקר מכיוון שמטפלים זוגיים הם בעלי השכלה גבוהה והכשרה ארוכה. מעבר ללימודים ולהכשרה הארוכה שעברו באוניברסיטה כדי להיות מטפלים מוסמכים (נדרש לפחות תואר שני טיפולי) הם גם למדו בנוסף טיפול זוגי ונדרשו להתמחות נוספת. במילים אחרות, הם עשו הכשרה נוספת לאחר סיום התואר. כמו כן, בטיפול זוגי המחירים בדרך כלל יקרים יותר מטיפול פרטני מכיוון שהוא טיפול יותר מורכב, היות ומדובר בטיפול בשני אנשים.יחד עם זאת במכון קשרים, אנו מטפלים בשיטת FIT, שיטה מוכחת עם שיעורי הצלחה גבוהים, בין היתר בזכות היותה שיטה ממוקדת ומוגדרת מראש בזמן, שיטה שגם חוסכת כסף רב.לסיכום, לפני שבוחרים במטפל או מטפלת זוגית, לפני בדיקת המחיר, חשוב מאד לבדוק כי המטפלת הינה בעלת הסמכה רשמית של האגודה הישראלית לטיפול זוגי ומשפחתי או שהמכון בו הם עובדים הינו מכון המוכר על ידי האגודה (במכון מוכר בדרך כלל יותר יקפידו על הרמה המקצועית). שימו לב כי ישנם היום אנשים רבים הקוראים לעצמם יועץ או יועצת זוגית, אך אלו אינם בעלי הכשרה מספיקה, הנדרשת ממכון או ממטפלת זוגית מוסמכת על ידי האגודה.אחרי שבדקתם שהרמה וההכשרה המקצועית מתאימות לכם, אחרי שווידאתם שיש כימיה ראשונית ביניכם לבין המטפלת המיועדת, תוכלו להשוות בין המחירים אותם יציעו המכונים או המטפלים השונים. זכרו, המחיר הוא רכיב אחד בהחלטה ולעתים בחירה במטפלת זולה, עלולה להתברר כבחירה היקרה יותר. אמנם עלויות טיפול זוגי יכולות להיות גבוהות, אבל אם לוקחים את זה ברצינות, זה יכול לעזור לכם לבנות מערכת היחסים חזקה וטובה. בסופו של דבר, השקעה בזוגיות  שלכם היא השקעה ששווה לעשות והיא בוודאי משתלמת יותר מהאלטרנטיבה. ואם שניכם תשקיעו בתהליך ברצינות, סיכויי ההצלחה גבוהים מאד.רוצים לבדוק עם רונית, אפשרות לטיפול זוגי בסניף של מכון קשרים הקרוב לאזור מגוריכם?את המחירים שלנו כבר יש לכם, נשאר לכם ליצור קשר עם רונית באחת מהאופציות באתר.ובכל מקרה, בהצלחה!

The post טיפול זוגי מחירים או, כמה עולה טיפול זוגי? appeared first on מכון קשרים.

]]>
איך לפתור ריבים בזוגיות ?https://kshareem.co.il/%d7%90%d7%99%d7%9a-%d7%9c%d7%a4%d7%aa%d7%95%d7%a8-%d7%a8%d7%99%d7%91%d7%99%d7%9d-%d7%91%d7%96%d7%95%d7%92%d7%99%d7%95%d7%aa/ Mon, 12 Sep 2022 11:14:54 +0000 https://kshareem.co.il/?p=7920אין זוג שלא סובל ממריבות וריבים. איך אפשר לפתור ריבים בזוגיות והאם יש דרך להימנע מהם? 7 טיפים שיעזרו לכם לריב בצורה נכונה >

The post איך לפתור ריבים בזוגיות ? appeared first on מכון קשרים.

]]>

כדי להסביר איך לפתור ריבים בזוגיות, אנחנו צריכים קודם לבחון מה הם הנושאים, סביבם זוגות רבים ומתווכחים. מניסיון של שנים רבות עם אלפי זוגות אנחנו יודעים, שיש 8 נושאים מרכזיים:

  1. בעיות אמון כולל בגידות.
  2. מחלוקות סביב חינוך הילדים.
  3. חלוקת התפקידים בין בני הזוג בתא המשפחתי.
  4. קונפליקטים הנובעים מהקשר עם משפחות המוצא של כל אחד מבני הזוג.
  5. מחלוקות סביב כסף, כלכלת הבית ו”בזבוזים”.
  6. מתחים שנוצרים עקב פערי ציפיות ביחס ליחסי מין.
  7. ריחוק ושחיקה בבסיס היחסים הזוגי.
  8. וכמובן התקשורת השלילית הנלוות לכל ריב כמעט, שהיא כשלעצמה הופכת לנושא מריבה בפני עצמו

כמו בכל התקשרות של 24/7, גם ריבים בזוגיות הם עניים טבעי ונורמלי. אבל מלחמות וריבים בלתי פוסקים בזוגיות סביב אחד או יותר מהנושאים הללו, עלולים לדרדר מערכת יחסים. ואם לא מטפלים בבעיה, הקשר עלול להסתיים במהירות, בנתק מוחלט וגירושים.

אם אתם מוצאים את עצמכם יותר נלחמים מאשר נהנים מהזוגיות שלכם, ישנן דרכים וטכניקות מאד פשוטות ויעילות לפתור ריבים בזוגיות ושיסייעו לכם לחזור ליהנות יותר אחד מהשני. ככל שהריבים עדיין בשליטה, מומלץ לתרגל את הטכניקות הללו יום יום.

אז איך להתמודד עם ריבים בזוגיות? הנה כמה דרכים שבהן תוכלו לעצור את זה לפני שזה יחמיר.

1. לקבוע גבולות למריבה

בזמן שאנחנו רבים המחשבות והרגשות שלנו הופכים להיות שליליים. אנחנו בדרך כלל נעים בין מגננה, ביחס לביקורת והדברים המוטחים כלפינו, לבין תגובה ומתקפה אמוציונלית כלפי בן או בת הזו. וחוזרים למגננה וחוזר לילה.

במצבים כאלו אנחנו מוצפים בכעס, הדופק ולחץ הדם עולים, ואנו נוטים להתנהג בצורה לא שקולה ואף תוקפנית ולא רציונלית. אנחנו בעיקר אומרים, או ליתר דיוק מטיחים בבן הזוג, דברים שאיננו באמת מתכוונים אליהם. כולל: עלבונות, השפלות, האשמות וכו.

התנהגויות אלו לא רק שאינה מסייעות בפתרון המריבה, הן בדרך כלל מחריפות אותה.

הטיפ: לקבוע גבולות למריבות.

למשל: לקבוע שמריבה חייבת להסתיים לאחר 5-6 דקות. הרי בזמן שאחרי כן, הכעס והאמוציות רק ילכו ויתגברו, יכולת ההקשבה שלנו תיעלם, נחזור שוב ושוב על דברים שכבר נאמרו (עוד מהמריבה הקודמת…) וכו.

גבול נוסף שמומלץ לקבוע הוא לא להשתמש בשמות או מילים פוגעניות או בטון פוגעני או מזלזל וגם לא כדאי לצעוק ובוודאי לא לקלל. רצוי מאד גם לקבוע שאסור להשתמש באיומים כלשהם. בוודאי לא באיומים קיצוניים כמו איומי פרידה.

2. “שבירת סיטואציה”

כאשר השיח מתחיל להתלהט, במקום לחפש מה לענות, קודם כל תמצאו דרך לשבור את הסיטואציה. לנסות לנתק מגע מהמריבה, בלי לפגוע בצד השני.

הטיפ: ציינו שהוויכוח מתחמם, הדברים חוזרים על עצמם וכדי לעצור לכמה דקות, הציעו פסק זמן, בקשו ללכת לחשוב על הדברים, או אפילו גשו ותנו חיבוק… או כל רעיון אחר שיעצור את התלהטות הוויכוח לפרק זמן מסוים.


3. פסק זמן

לקיחת פסק זמן של שעתיים לפחות, רצוי יותר, מיועדת להרחיק אתכם מהריב ומהכעסים באופן שיאפשר למח שלכם להירגע ולחזור לחשוב בצורה רציונלית ואפקטיבית יותר בפתרון הוויכוח או הריב.

הטיפ: צאו לריצה או הליכה, צפו בטלוויזיה, שוטטו באינטרנט או ברשת חברתית, וכו. בקיצור, כדי לאפשר לנפש להתקרר, עשו פעולות הרפיה ותיזמו פעילות שמרגיעה אתכם. במהלך פסק הזמן תשדלו לא לחשוב על מה שנאמר בעת הריב ואיך לענות, אלא תחשבו על הפתרון ועל מחשבות חלופיות מקדמות. לאחר שניקיתם את הראש, בדרך כלל תוכלו לחזור ולגשת לקונפליקט בגישה חיובית ומנקודת מבט פרודוקטיבית יותר.

יש להקפיד כי פסק הזמן לא ישמש תירוץ להרפות מהמחלוקות ולהשאיר אותה לא פתורה. לאחר פסק הזמן הרצוי, במידה שחזרתם לעצמכם וקור הרוח חזר להוביל את דרך מחשבתכם, רצוי מאד לחזור לדבר עם הנושא שבמחלוקת.

4. פנים אל פנים

בעידן הדיגיטלי, חלק גדול מהתקשורת עם הסביבה ועם היקרים לנו, נעשה בהודעות טקסט או במקרה הטוב הודעות קוליות או טלפונית. בשונה ממסרים רגילים ויומיומיים, עבורם הודעות טקסט או שיחת טלפון אכן יותר יעילות, כאשר אנחנו כועסים קורים שני דברים:

  • ראשית, בהתכתבות או בטלפון, אנחנו נוטים להרשות לעצמנו סגנון הרבה יותר תקיף, שכידוע אינו מקדם את הפתרון. הוכח כי כשאנו מסתכלים בפניו של האדם עימו אנחנו בקונפליקט, אנחנו יותר נזהרים במילותינו ובתגובותינו.
  • מצד שני, בהודעות טקסט ישנו סיכון גדול שהשותף למריבה יוציא את דברינו מהקשרם. מאחר שהצדדים אינם רואים או שומעים אחד את השנייה, הם אינם יכולים לזהות את שפת הגוף ואת הטון, ועלולים לתת פרשנות שלילית מידי לדברים הנכתבים. וגם נוצר ריחוק.

הטיפ: עם הודעות טקסט לא פותרים מריבות בזוגיות. ככל שמריבה מתחילה בהודעות או בשיחה טלפונית, יש להפסיקה מיד ולהמשיך פנים אל פנים, שם שפת הגוף תהיה ברורה וקל יותר לקלוט את הטון של הדברים.

5. הקשבה אקטיבית

זה נורמלי וטבעי להתגונן בפני הביקורת המושמעת כלפיכם כאשר הקרב מתפרץ… אתם מרגישים מותקפים והמח שלכם מיד מגיב בהתגוננות ואחר כך במתקפת נגד, במקום פשוט להקשיב. וזאת למרות שלעתים קרובות, הביקורת המושמעת מוצדקת לפחות בחלקה.

הטיפ: תתרגלו הקשבה אקטיבית והיו פתוחים לדברים שיש לבן הזוג לומר לכם, ותנו להם לסיים את דבריהם. גם אם אינכם מבינים את הביקורת, לאחר שתקשיבו לדברים בתשומת לב, תשאלו את בן או בת הזוג: מה הדבר שפגע בך? מה הייתי יכול לעשות כדי למנוע את הסיטואציה? האם יעזור לך אם בפעם הבאה אנהג באופן אחר?

תגידו שאתם מבינים שיכולתם לנהוג אחרת. זה יכול לכלול התנצלות, תיקון של מה שקרה, או פשוט לשאול איך אפשר לתקן.

כל זאת, במטרה לפתח קשב אצל בן הזוג, כדי שיוכל גם להבין את מה שמציק לכם.

6. היזכרו למה החלטתם להיות זוג

ירח הדבש של כל מערכות היחסים הזוגיות מתפוגג אחרי זמן מה. זה עדיין לא אומר שהזוגיות שלכם אינה טובה ובוודאי לא שהיא הסתיימה. אנשים רבים ממשיכים לנהל מערכת יחסים טובה ואוהבת וככל שחולפות השנים הם מחזקים את החברות ביניהם ומעמיקים את המחויבות שלהם אחד כלפי השנייה.

הטיפ: היזכרו למה החלטתם להיות זוג ומה הם הדברים שאתם אוהבים בבן או בבת הזוג שלכם. הזכירו לעצמכם שחיים בזוגיות בטוחים יותר והם גם מוכחים כמגבירי אושר אישי. כמובן שההחלטה שלכם להיות זוג גם נבעה מהרצון להקים ביחד משפחה, זוגיות טובה ומאושרת היא תנאי הכרחי לאושרם של היקרים לכם מכל, ילדיכם.

7. ייעוץ או טיפול זוגי

אם ניסיתם את כל הטכניקות והטיפים הללו במשך זמן מה ועדיין לא חשתם בשיפור, אתם כנראה תתקשו להמשיך להתמודד עם הריבים ועם הקשיים בעצמכם. וללא התייעצות עם גורם מקצועי, הקשיים שלכם עלולים להימשך זמן רב ואף להחריף. אז איך פותרים ריבים בזוגיות?

הטיפ: במקרה זה התשובה הינה ייעוץ וטיפול זוגי. תהליך של ייעוץ או טיפול זוגי בהחלט יכול לעזור לכם, אפילו מאד. למרות הקשיים החוזרים, בהחלט אפשר להסתכל קדימה ולהתעודד מכך שיש שיטות נהדרות ופתרונות טובים וזמינים לזוגת בקשיים. ושיש אנשי מקצוע, שזאת ההתמחות שלהם: פתרון ריבים בזוגיות.

לסיכום, מריבה שתיעשה בישיבה, פנים אל פנים, עם גבולות, עם הקשבה אקטיבית, בטון מכבד וללא עלבונות, תיצור מרחב בטוח שיכול להביא לפתרון מהיר ופשוט של המריבה או הוויכוח. ככל שמסיבות כאלה או אחרו אתם מתקשים ליישם זאת ,יהיה לכם יותר קשה לפתור בעצמכם בעיות בזוגיות שלכם ומומלץ להגיע בהקדם לייעוץ או טיפול זוגי. ארגז-הכלים שתרכשו במהלך המפגשים, יסייע לכם להפחית את המתחים תוך זמן קצר, וישפר לכם את הזוגיות ומערכת היחסים גם בטווח הארוך.

רוצים לשפר את הזוגיות? אנחנו כאן.

The post איך לפתור ריבים בזוגיות ? appeared first on מכון קשרים.

]]>
בעיות בזוגיות: האם כולנו חווים את  אותם הקשיים?https://kshareem.co.il/%d7%91%d7%a2%d7%99%d7%95%d7%aa-%d7%91%d7%96%d7%95%d7%92%d7%99%d7%95%d7%aa/ Mon, 15 Aug 2022 09:12:09 +0000 https://kshareem.co.il/?p=7823בעיות בזוגיות הן בהחלט דבר נפוץ אצל זוגות רבים. מהם הגורמים לבעיות בזוגיות וכיצד תטפלו בהן? ד"ר רונית שרון מסבירה.

The post בעיות בזוגיות: האם כולנו חווים את  אותם הקשיים? appeared first on מכון קשרים.

]]>

זוגיות היא כוח שיכול להעצים אותנו במגוון רחב של תחומים והיא גם משפיעה באופן ישיר על רמת האושר האישי שלנו. יחד עם זאת ובאופן טבעי, מרבית הזוגות בארץ ובעולם חווים קשיים ובעיות בזוגיות בצמתים שונים במהלך חייהם.

בדומה למכשולים ולקשיים השונים שאנו נתקלים בהם במהלך חיינו, גם בעיות בזוגיות יכולות להיפתר במהירות וביעילות. אך לעתים, הקשיים בזוגיות מתדרדרים למשברים, היכולים להפוך לקשיים מתמשכים בניהול חיים תקינים, עד כדי פרידה וגירושים.
“מעניין לגלות שמרבית הבעיות בזוגיות והמשברים הזוגיים הם סביב אותם הנושאים״ אומרת ד”ר רונית שרון מהאוניברסיטה העברית, ומנהלת “מכון קשרים” מכון ארצי לטיפול זוגי ופרטני. מהניסיון של ד”ר שרון עם אלפי זוגות ואנשים שהגיעו לייעוץ או טיפול במכון, מסתבר שלצד הייחודיות של כל זוג וזוג, הקשיים והמשברים עימם מתמודדים מרבית הזוגות, מתאפיינים בדפוסים דומים.
ביקשנו מד״ר רונית שרון לשתף אותנו ולהסביר מה הם הנושאים החוזרים ביחס לבעיות בזוגיות ובמערכת היחסים.

תקשורת בין בני זוג

הנושא העיקרי והמשמעותי ביותר, המלווה כמעט כל משבר זוגי, הוא התקשורת השלילית הנוצרת בין בני הזוג.
כולנו יודעים שתקשורת חיובית מקדמת, היא הכלי הבסיסי ביותר לפתרון קשיים בכלל ובעיות בזוגיות בפרט.
לעומתה, התקשורת השלילית הנוצרת לעתים קרובות בין בני זוג בעת ניהול קושי או משבר, לא רק שאינה מקדמת את הפתרון לבעיה הזוגית, אלא שבמרבית המקרים היא רק מרחיקה אותו. לעתים קרובות בני הזוג פוגעים האחד בשנייה באופן קשה, עד כדי שהתקשורת בפני עצמה, הופכת לבעיה הזוגית העיקרית ביניהם. למרות שהמקור לקושי היה בכלל אחר.

אמון ובגידה

נושא שכיח סביבו נוצרות בעיות בזוגיות, הוא יחסי האמון והחשש מבגידה. בין אם זו אכן התרחשה במציאות ובין אם זהו רק החשש ממנה. האמון והנאמנות הם כמובן בליבה של כל מערכת יחסים בין בני זוג וכולנו רוצים שהאנשים היקרים לנו ביותר יהיו נאמנים לנו ויעמדו לצידנו, כפי שאנו עומדים לצידם.
כשהאמון נפגע, הדבר יכול לערער לחלוטין את בן או בת הזוג הנבגד, או החושש מפגיעה באמון, גם אם החשש כלל אינו מבוסס.

חלוקת תפקידים וקבלת החלטות משותפות

החיים בזוגיות וחיי המשפחה דורשים חלוקת תפקידים וקבלת החלטות משותפת ביחס לתא המשפחתי: מי עושה מה, האופן שבו כל אחד ממלא (או לא ממלא…) את תפקידו, וההתמודדות עם האיזון או חוסר האיזון בחלוקת התפקידים, הן הסוגיות העיקריות. בין אם מדובר בהחלטות ומטלות הקשורות בילדים, למשק הבית, לפרנסה או סתם לחופשה משפחתית, חלוקת התפקידים וקבלת החלטות משפחתיות מייצרות קונפליקיטים ובעיות בזוגיות.

הקשר עם משפחות המוצא של בני הזוג

מרקם היחסים של בני הזוג עם משפחות המוצא שלהם, משפיע מאד על מערכת היחסים הזוגית ועלולה לעורר בעיות בזוגיות. לא פעם, נוצרת תחרות סמויה ביון הורי בני הזוג, לבין בן הזוג ״החדש״ שהצטרף למשפחה. אצל הורים שחשים שהבן או הבת שלהם כבר לא זקוקים להם, או אצל בן זוג החש שבת זוגו משקיעה יותר מידי בקשר עם הוריה, תיווצר קינאה או תחושות של דחיה.
החגים הם דוגמא מאד נפוצה לתחרות הזאת, סביבם נוצרים פעמים רבות בעיות בזוגיות ומתחים.

חינוך הילדים

באופן טבעי, כל אחד מבני הזוג מגיע לקשר עם סולם ערכים, מנהגים ועקרונות שונים, שהם רוצים להעביר הלאה לילדיהם. כאשר כל אחד מבני הזוג שואף להנחיל ליקר להם מכל את ערכיו, נוצרים לעתים קרובות פערים.
גם כאשר שני בני הזוג מגיעים לקשר עם רקע דומה, הם עדיין בעלי מאפיינים שונים בכמה רבדים. אמונה, מבנה אישיות, העדפות, דעות וכו, הם דוגמאות לשוני בין בני זוג, המשפיע על האופן בו כל אחד מהם ישאף לחנך את ילדיהם.

יחס לכסף והתקציב המשפחתי

למרבית בני הזוג, ישנם סידרי עדיפויות שונים בחלוקת העוגה התקציבית הזוגית והמשפחתית.
כך, עלות הדירה והרכב, התקציב ״לבזבוזים״ (מה שלאחד נראה בזבוז, לשני נחשב הכרחי), התקציב לקניות בסופר (״הוא חזר עם דברים שלא ביקשתי ואת מה שביקשתי הוא העדיף לשכוח״), התקציב לחוגים של הילדים, עלות החופשה המשפחתית וכו, הן דוגמאות נפוצות לסדרי עדיפויות כספיים שונים בין בני זוג, העלולים ליצור בעיות בזוגיות וקשיים.
רמת הציפיות לגבי ההצלחה הכלכלית של התא המשפחתי, כמו גם על מי מבני הזוג להביא את עיקר הפרנסה, הן שתי סוגיות נוספות בהקשר זה.

יחסי מין

פערים בין בני הזוג נוצרים פעמים רבות גם ביחס לחשק שלהם לקיום יחסי מין. נלווים לכך גם פערים במידת הפתיחות והתקשורת המינית ביניהם.
קשיים ופערים בקיום יחסי מין הם אחד הגורמים העיקריים לבגידה ולחיפוש אחר מימוש החשק בשדות זרים. מקובל לחשוב שהגבר יותר מעוניין בקיום יחסי מין מהאישה, אך הנתונים מראים שהפערים הללו יותר מורכבים ובכל שלב התפתחותי של הקשר, הגורמים והנסיבות משתנים.
רוצים ללמוד ולהבין עוד על הנושאים הללו? צרו קשר עם מכון קשרים ותקבלו כלים מעשיים לקיום מערכת יחסים זוגית טובה ואוהבות לאורך שנים.

The post בעיות בזוגיות: האם כולנו חווים את  אותם הקשיים? appeared first on מכון קשרים.

]]>
כך תשמרו על זוגיות טובה לאורך שניםhttps://kshareem.co.il/%d7%9b%d7%9a-%d7%aa%d7%a9%d7%9e%d7%a8%d7%95-%d7%a2%d7%9c-%d7%96%d7%95%d7%92%d7%99%d7%95%d7%aa-%d7%98%d7%95%d7%91%d7%94-%d7%9c%d7%90%d7%95%d7%a8%d7%9a-%d7%a9%d7%a0%d7%99%d7%9d/ Mon, 27 Sep 2021 16:05:00 +0000 https://kshareem.co.il/?p=295זוגיות טובה מתגמלת אותנו מאד. אבל לפעמים הזוגיות מורכבת ומקשה עלינו. איך מעצימים את הטוב וכיצד תנטרלו את האתגרים והקשיים שבדרך

The post כך תשמרו על זוגיות טובה לאורך שנים appeared first on מכון קשרים.

]]>
ד”ר רונית שרון, יועצת ומטפלת זוגית ואישית ומנהלת מכון קשרים לייעוץ וטיפול זוגי ואישי. שודר בפינת הזוגיות שהיא מגישה בערוץ 13.

סיגלית (שם בדוי), אם ל 3 ילדים, פנתה אליי בשאלה:

“שלום ד”ר רונית היקרה.

שמי סיגלית ואני ובעלי נשואים כ 10 שנים עם שלושה ילדים. הורי התגרשו כשהייתי ילדה לאחר שנים של זוגיות לא טובה.

חשוב לי מאוד להשקיע בזוגיות, אך אני מרגישה שבגלל שהייתי עדה להרבה מריבות בין הוריי, איני יודעת איך לנהל את הזוגיות ועושה הרבה טעויות.
מה את ממליצה לי לעשות?”

סיגלית מספרת שהיא שואפת לזוגיות טובה ומבוססת, אך כיון שהיתה עדה לזוגיות לא טובה ולמריבות תכופות בין הוריה, היא חשה שהיא מתקשה לנהל את הזוגיות שלה עצמה. התחושות שסיגלית מרגישה מאד טבעיות ונורמליות ומתרחשות פעמים רבות אצל אנשים שחו בילדות זוגיות לא טובה מצד הוריהם.

סיגלית גדלה כילדה בצל של חוויה זוגית לא טובה מצד הוריה. במקרים דומים, בדרך כלל אנו עלולים לשחזר את המודלים של הזוגיות הלא טובה שחווינו כילדים. וכבוגרים, רבים שואלים את עצמם – איך אחווה את הזוגיות שלי? האם אני לא אתנהג בדיוק כמו הוריי?

למרות הכל, חשוב להבין זה שהיינו עדים בעבר לזוגיות לא טובה, לא אומר שלא נוכל לנהל בעצמנו זוגיות תקינה. ואף זוגיות טובה!

אפשר בהחלט ללמוד לבנות ולנהל זוגיות באופן שונה, חיובי ומקדם. שלא רק שלא נשחזר פגיעות, אלא להפך – זוגיות שמבוססת על עקרונות חזקים ויציבים, ששום משבר או טלטלה לא יוכלו לשבור אותה.

הכי חשוב להבין ולהפנים, שאם לא פותחים ומטפלים בפגיעה המוקדמת, סביר להניח שאכן נשחזר את הדפוסים הלא טובים שספגנו בילדות, או לחילופין, שנפעל במודל של “ריצוי יתר” או “פיצוי יתר”, שגם הוא מודל לא בריא לזוגיות ולאדם. התייעצות, תרגול וכמובן טיפול זוגי, בהחלט יכולים לסייע לאנשים רבים להתמודד עם החוויות והדפוסים המעקבים המלווים אותם, לנהל את המחשבות והתגובות האוטומטיות שלהם, וללמוד טכניקות וכלים שיובילו בסופו של דבר לזוגיות טובה יותר.

הנה כמה טיפים לזוגיות איכותית ארוכת טווח

התייחסו לזוגיות כמו לעסק- זוגיות היא עסק יקר שחייבים להשקיע בו ולרענן אותו כל הזמן. כאשר מתייחסים לזוגיות כעסק היקר ביותר בעולם, הרומנטיקה פורחת ולא מאפשרים לשגרת החיים לשחוק אותנו ולהשתלט עלינו.
זכרו את הכלל החשוב: אם לא משקיעים, שוקעים…

צרו חוזה זוגיות- כיועצת זוגית, כאשר אני נפגשת עם זוגות שמסוכסכים זה עם זה, אני מבקשת מהם לחתום על חוזה זוגיות.
לחוזה אין כמובן תוקף משפטי, אך יש לו תוקף רגשי ומוסרי.
בחוזה כתובים כל הכללים החשובים שיש להקפיד עליהם בזוגיות שלנו: דייט שבועי, פרגון ומילה טובה, חיבוק לפחות פעם ביום ועקרונות חשובים נוספים שעשויים לתרום למערכת הזוגית. תוסיפו לזה כללי תקשורת מכבדת ולא פוגענית, שהיא כשלעצמה יכולה להצית ולהגביר משברים.

אל תנהגו באימפולסיביות –תנו צ’אנס לקשר ואל תמהרו לקבל החלטות לא שקולות. הרבה פעמים אני עדה לזוגות המחליטים החלטות הרות גורל ברגע. “זהו אני מתגרשת ממך!” “אני הולך להורים שלי, את פשוט בלתי נסבלת!”

ברגע שהרגשתם שהיחסים בסכנה, קחו פסק זמן לחשוב על כך שנית.
במקום לפעול במהירות, תשברו את הסיטואציה! תמתינו כמה רגעים, קחו נשימה, צאו להפסקה עד יעבור זעם והפעילו שיקול דעת.

תיאום ציפיות ובהירות – היו ברורים ברצונות שלכם. אם לא תאמרו באופן מפורש, אין שום סיכוי שהצד השני ידע מה אתם מבקשים ורוצים. לעיתים לבני זוג יש ציפיה מעט ילדותית שבני הזוג יבינו אותנו, גם ללא מילים. במציאות זה ממש לא כך!

אם אני חוזרת היום גמורה מהעייפות מהעבודה, אני צריכה לומר לבן הזוג מה אני מצפה שהוא יעשה, ולהפך. הכי ברור, הכי פשוט. ובלי להציף אצל בן הזוג רגשות אשמה… שהוא לא מתחשב ולא מבין.

חלוקת תפקידים ברורה –ישנם תפקידים רבים שנקבעו בתחילת הדרך באופן מפורש ולעיתים באופן לא מפורש. מדובר בתפקידים שלעיתים כבר פחות מתאימים ויש לעצור, להגדיר ולשנות אותם במידת הצורך.

גם אם נדמה לכם שהתפקידים מאוד ברורים ומוגדרים, סביב שלבים התפתחותיים שונים בחיים, דוגמת משברי חיים, החלפת קריירה ועוד, הם עשויים להשתנות.
כל שעליכם לעשות כדי לתקן את המצב הוא לעצור לרגע ולהגדיר את התפקידים מחדש.

הקשבה והתענינות –פנו לבן הזוג פעם ביום באופן יזום, והתעניינו בו בכנות.
יש לשאול בפשטות: מה נשמע? איך עבר עליך היום? (שיחה שלא נוגעת לילדים בשום צורה שהיא אלא התעניינות בבן הזוג!).

מילות אהבה ופרגון – לפחות פעם ביום (ומומלץ יותר!) חשוב לפרגן לבן הזוג במילה טובה והערכה לנראות שלו ולמעשיו. תהיו רחבי לב ואל תתקמצנו בפירגון ומילים טובות. גם כשאתם כועסים..

לאנשים ברחוב אנחנו מפרגנים באופן כמעט אינסטנקטיבי: “אתה יפה”, “את עושה את זה מדהים”, אבל מתקמצנים מאוד במחמאות לבן או בת הזוג.
היו נדיבים במחמאות, זה לא עולה כסף. וזה עושה פלאים!

מפגש בסוף היום- קבעו לכם מפגש בסוף היום בו אתם מקפידים לעצור, לקבל בשמחה האחד את השני, ולהעניק חיבוק חם או נשיקה. בנוסף, אפשרו לבן הזוג המגיע הביתה זמן רגיעה. אפשרו לו לאכול או לשבת בנחת, ורק לאחר מכן להמשיך במשימות הערב.

אני ממש לא ממליצה להפיל את המשימות על בן או בת הזוג מיד כשהם נכנסים בפתח הדלת, כפי שהאינסטינקט שלנו והעייפות, מובילים אותנו פעמים רבות לעשות.

נושאי עניין משותפים – הרבה לפני שהייתם הורים לילדים, הייתם בני זוג אוהבים.
כמטפלת זוגית, אני ממליצה בחום לייצר במהלך חיי הנישואין נושאי עניין משותפים שלא קשורים לילדים. גם אם לכל אחד יש את החלק האינדיוודיאלי שלו- את התחביבים, את הקריירה, ואת תחומי העניין, למדו את עצמכם לעשות משהו משותף.
מהליכה ספורטיבית או טיול בשכונה או בפארק או על שפת הים, דרך צפיה יחד בסרט או סדרה, הרצאות, קניות, וכו.

שיח קבוע שבועי – קבעו לכם יום מוגדר במהלך השבוע, למשל במוצ”ש לתאום השבוע וחלוקת תפקידים. שיח שבועי קבוע יעשה לשניכם סדר במשימות ויסייע לכם לנהל את השבוע בחיוך וברוגע.

דייט זוגי קבוע – קבעו יום קבוע במהלך השבוע לדייט משותף.
התייחסו לפגישה המשותפת שלכם במלוא הרצינות, ממש כאילו היתה דייט ראשון:  הניחו את הניידים בצד, הקפידו על נראות והופעה ונסו לראות בבן או בת הזוג רק את הטוב.

מרחב אישי –שמרו על מרחב אישי של בן או בת הזוג.
אפשרו להם לצאת לבלות עם חברים, לפנות להם זמן לחוגים המעשירים אותם או לחופש בסוף השבוע.

מריבות –מריבות הן חלק בלתי נפרד מהזוגיות (ולא כל זוג שרב, זקוק באופן מידי לייעוץ זוגי!). מותר וזה בסדר לריב – אנחנו חיים יחד אחד בתוך השנייה ומריבות מועילות לשחרור כעסים ומתחים, והן אינן מזיקות כאשר רבים בצורה הגונה עם גבולות אדומים.

אני ממליצה לריב בצורה כזו שתוכלו להמשיך להסתכל זה על זה לאחר מכן בלי לסבול. גם בריב קשה, אל תסיימו את היום כעוסים ועצבניים. חיבוק אחד ביום, יכול לשכך כל כאב וסבל.

יחסי מין –אופי יחסי המין משתנה ולעיתים מצטמצם במהלך חיי הנישואין.
עם זאת, אין להמעיט בערכם של יחסי מין בין בני זוג  – הם חשובים ומשפיעים על הזוגיות. הקפידו לחדש ולרענן אותם מדי פעם בפעם.

חיבוק אחד של עשרים שניות ביום – הוכח מחקרית שחיבוק אחד ביום יצמצם רגישות מרירות ותסכול ויגביר את הגעגוע זה אל זה. כפי שאני אומרת תמיד, חיבוק הוא משכך הכאבים הכי עוצמתי שיש, אל תהססו להשתמש בו!

מכון קשרים מזמין אתכם לרענן את הזוגיות

כולנו חווים משברים בחיי הזוגיות מדי פעם בפעם.
בעת משבר, זוגות רבים מתקשים להתמודד ולהתגבר על הקונפליקטים שנוצרו בדרך. לעיתים קרובות, המשברים לא משפיעים לרעה רק על חיי הזוג עצמו, אלא גם על חיי ילדיהם.
כאמור, זוגיות היא בדיוק כמו ניהול עסק, ויש להשקיע ולרענן אותה לאורך כל הדרך באמצעות שלל דרכים כדי שתצמיח פירות מתוקים. ייעוץ זוגי במכון קשרים יכול לסייע לכם בחיזוק יסודות הקשר הזוגי, ובטיפוחו לאורך שנים.

אם אתם רוצים לחולל שינוי חיובי בזוגיות, אנו מזמינים אתכם לעשות את הצעד הראשון ולהרים טלפון למכון קשרים.

The post כך תשמרו על זוגיות טובה לאורך שנים appeared first on מכון קשרים.

]]>
אובדן התשוקה – מה לעשות כשמתחילה שיגרה בזוגיות והחיכוכים צפים?https://kshareem.co.il/loss-of-passion/ Tue, 21 Sep 2021 11:31:00 +0000 https://kshareem.co.il/?p=516האם זה נורמלי שבן הזוג מעורר בי פחות התלהבות? לאן נעלמו הפרפרים בבטן ולמה הם התחלפו בניכור? ואיך ייעוץ וטיפול זוגי יכולים לעזור.

The post אובדן התשוקה – מה לעשות כשמתחילה שיגרה בזוגיות והחיכוכים צפים? appeared first on מכון קשרים.

]]>
מאת ד”ר רונית שרון, מטפלת ויועצת זוגית ואישית ומנהלת מכון קשרים. שודר בפינה שהיא מגישה בנושא ייעוץ זוגי בערוץ 13

נתחיל עם עוד סיפור מהקליניקה.

לפני מספר חודשים ישבו איתי במכון  קשרים זוג מקסים שביקשו ייעוץ זוגי. הם נשואים בסך הכל שנתיים, והחליטו “שצריך לבדוק אם הגיע הזמן להתגרש”.

סיפור האהבה שלהם היה ממש מטורף בכל קנה מידה. תחילת הקשר היתה תוססת ומלאת תשוקה, שניהם היו עם פרפרים בבטן, והם היו בטוחים, שהנה, בן הזוג הוא הנשמה התאומה שלו ושלה.

עם הזמן, נעלמו הפרפרים… ויחד עם התחלה של שגרה, חלה הצטננות בהתלהבות. פתאום שום דבר לא מסתדר והחלו מחשבות רציניות על פרידה. בסופו של דבר חלה תפנית בעלילה- ההורים לחצו והם החליטו לחפש ייעוץ זוגי, כדי לתת צ’אנס לנישואים.

כולנו זוכרים כמה טוב חשנו בתחילת הקשר הזוגי

לפני שנמשיך עם הזוג, בואו נתעמק קצת בסוגיה. תחילתו של קשר זוגי מאופיינת בהתרגשות רבה, פרפרים בבטן ובעיקר רצון אינסופי להיות ביחד. בשלבים הראשוניים הללו, התשוקה מגיעה לשיאה. אבל במקביל גם אין עדיין יכולת לראות את החסרונות אצל בן או בת הזוג ואת הקשיים הצפויים.

זו תקופה קסומה שבה הזוג המאוהב חש שהאהבה מרפאה הכל. השאלה הגדולה היא – מה קורה בשלב הבא? האם זה נורמלי שבן הזוג מעורר בי פחות התלהבות?

אז זהו שכן. זה מאד טבעי וצפוי. ברור למשל שבילויים מרגשים ויחסי אישות מפעימים, הופכים לשגרתיים ופחות מלהיבים.

התקופה שלאחר הנישואין מתאפיינת בהכרות ולמידה עמוקה של בני הזוג אחד את השניה וביסוס שגרה, שתלווה אותם לאורך שנים רבות. השלב הזה מאופיין בירידה בהתלהבות אחד מהשני, אך במקביל גם בנית אמון, חברות ונתינה הדדית, שהם חשובים יותר לטווח הארוך ולבניית זוגיות טובה ומשפחה.

זוגות רבים בשלב הזה טועים לחשוב שאם ההתלהבות נגמרה זה הסימן שצריך להיפרד. אבל זה כמובן כלל לא כך! אני רואה זאת בצורה הפוכה – דווקא היכולת לעבור לשלב הבא ולכונן שגרה בריאה, לעבוד על החברות ועל המחויבות היא חלק הכרחי וחשוב בתהליך ביסוס הקשר. אל תתבלבלו בין ירידה בהתלהבות להבנה שעברתם לשלב ביסוס השיגרה.

זוגות רבים אינם מצליחים לפתור את הירידה בהתלהבות ללא משבר ביחסים. ההמלצה שלי בשלב הזה היא קודם כל להיעזר בקרובים אליכם. הכוונה או עצה טובה, מההורים, מהאחים או מחברים, בהחלט יכולה לסייע לצאת מהמשבר. במידה שאינכם חשים בנוח להתייעץ איתם, או שהם מתקשים לעזור לכם לצאת מהמשבר, כדאי לכם לפנות לייעוץ זוגי מקצועי, כפי שעשה הזוג שהגיע אלי.

מהם בכל זאת סימני אזהרה למשבר או חוסר תשוקה בזוגיות?

לעומת המעבר לשגרה ביחסים, שהיא כאמור צפויה, ישנם מספר סימנים שכן צריכים להדליק נורות אזהרה לגבי טיב הקשר הזוגי.

לפני שנחזור לזוג בקליניקה ולתהליך שעברנו יחד, אפרט תשעה סימני האזהרה שמסמנים שהגיע הזמן להציל את הזוגיות שלכם ולשקול ברצינות ייעוץ זוגי:

  1. מריבות אינסופיות – ריבים על כל דבר במשך תקופה ארוכה ותחושה שהצד השני “מחפש אותנו” כל הזמן.
  2. תחושת מרירות –תחושה שאחד מבני הזוג לא מרוצה ומריר באופן תדיר.
  3. שתיקות מעיקות –לא מתקיים שיח בין בני הזוג ואם יש שיח, הוא בעיקר על הילדים או ניהול משק הבית. אנו קוראים לזה שיחות מלח ופלפל.
  4. חוויות שעמום – מחשבות והתבטאויות כמו: “הוא כבר לא מעניין אותי”, “משעמם לי להיות איתו..”, “הוא כבר לא מעניין כמו פעם”.
  5. פערים ביחסי אישות – צד אחד רוצה מאוד לקיים יחסי מין והצד השני לא מעוניין כלל וזה נמשך לאורך זמן.
  6. העדר אמון – קינאה וחשדנות ביחס לבגידות או מערכות יחסים אחרות.
  7. חוסר חשק לעשות דברים ביחד – כל אחד עסוק בעולמו, זה טבעי, אך גם לא מצליחים לעשות גם דברים ביחד כזוג.
  8. פערים אינטלקטואלים משמעותיים–התקדמות בקרירה ורכישת השכלה אצל אחד מבני הזוג יכולים לגרום להתפתחות של פער אינטלקטואלי שגורם לקנאה, מרירות וחוויות של חוסר פירגון.
  9. פערים ושינויים באורח חיים– למשל: צמחונות, התמכרות לספורט של אחד הצדדים מבלי שהצד השני מקבל או מתחבר לעניין.

אם אתם חווים לפחות 3 מתוך 9 הסימנים הללו בקשר הזוגי שלכם למשך תקופה של חודשיים-שלושה זה בהחלט תמרור אזהרה. אם בן הזוג לא מפרגן, מחפש היכן לריב ובמקביל גם מפלרטט מהצד, זו נורת אזהרה מהבהבת.
מכאן, עשוי להיווצר מצב של חוסר אונים משותף, ותחושה של “יחסינו לאן”.

זהו מצב שמחייב אותנו לעצור רגע ולשקול האם הגעתם לשלב שבו אתם צריכים ייעוץ זוגי, לפני שהמשבר יהפוך לשריפה שכבר קשה לכבות אותה.

בחזרה לאותו זוג מקסים שסיפרתי לכם עליו בהתחלה:

הם חשו שהם משועממים בקשר הזוגי ושחסרה להם ההתלהבות. הם פספסו את העובדה שזה טבעי מאוד לחוש כך בתחילת הנישואין ולא מעיד על בעיה כלשהי בטיב הקשר. להיפרד בגלל שירדה ההתלהבות זו טעות ויש הרבה מה לעשות, ולכן טוב שהקשיבו להוריהם ופנו לייעוץ זוגי לפני שקיבלו החלטה גורלית.

ראשית, בדקנו ביחד ולעומק את טיב מערכת היחסים בין בני הזוג בכדי לתקן ולשקם אותה. אחר כך התמקדנו בכמה תחומים חשובים שמסייעים לזוגות רבים לחזק את הקשר לאורך זמן ולבסס את החברות:

  1. הקשבה והתעניינות –פעם ביום להתקשר ולשאול מה נשמע? איך עבר עליך היום? לשים לב להתמקד בבן הזוג ולא לדבר שוב על הילדים
  2. ביטויי אהבה ופירגון –פעם ביום מילה טובה והערכה למראה ולמעשים האחד של השני.
  3. המפגש בסוף היום – להקפיד לעצור, לקבל בשמחה אחד את השני, לתת חיבוק או נשיקה. לאפשר לבן או בת הזוג זמן רגיעה, זמן לאכול ורק אז להמשיך במשימות הערב. במילים אחרות – לא להתלונן ולזרוק את הילד על בן הזוג השני, ברגע שנכנס הביתה.
  4. הקפידו לפתח נושאי עניין משותפים – פעילויות משותפות כגון: קניות, צפייה בסדרות, ספורט וכו.
  5. הקפידו על שיח קבוע שבועי לתאום חלוקת התפקידים של השבוע הקרוב.
  6. דייט זוגי קבוע –יום קבוע לדייט. התייחסו לדייט כאילו היה דייט ראשון, או שני… הקפידו על מראה מטופח, שימו ניידים בצד והתייחסו במלוא הרצינות זה לזו.
  7. מרחב אישי –שמרו עליו. יציאה עם חבר או חברה, חוג, עיסוק בתחביבים, פיתוח עולם תוכן פרטי (בישול, קבוצת ריצה, מכון כושר).
  8. מריבות – מותר ולעתים נכון לריב. מריבות חשובות לשחרור כעסים. וכעסים הם דבר טבעי בין אנשים שחיים יחד ולא צריך להתרגש מקיומם. השאלה היא מה הגבולות של המריבה. להקפיד לא לצעוק, לא לקלל ולהשתדל גם להקשיב ולא רק להטיח. אני ממליצה תמיד גם לעשות  הפסקה בריב ולא להיגרר לוויכוח אין סופי חסר תועלת. וכמובן להקפיד לא לסיים את היום במריבה. למצוא את הדרך להתפייס לפני שהולכים לישון. אפילו אם זה רק ליטוף, חיבוק או נשיקה. גם אם זה לא בא לנו באופן טבעי, זה חשוב כדי לחזור למסלול.
  9. יחסי אישות –אופי ותדירות יחסי האישות נשחקים לאורך הקשר. יחסי אישות חשובים ומשפיעים על הזוגיות, ולכן הקפידו לחדש ולרענן אותם בדרכים שונות.

בסיום תהליך הייעוץ שנמשך 22 מפגשים, בני הזוג הבינו שזוגיות היא דבר חשוב ששווה להשקיע בו, גם אם התשוקה הראשונית הופכת באופן טבעי לשגרת חיים. בנוסף, הם קיבלו כלים חדשים וחשובים שסייעו להם לבסס ולחזק את הזוגיות לטווח ארוך.

לפני חודשיים וחצי הם התקשרו לספר לי שהאישה בהריון בחודש רביעי ושהם מצפים לתינוקת חמודה. היה להם חשוב לציין שהייעוץ הזוגי שינה להם את הזוגיות מקצה לקצה.

רוצים לעשות שינוי חיובי בזוגיות שלכם?

מכון קשרים שם לו למטרה לעזור לזוגות להשיב את השמחה לחייהם האישיים והזוגיים, מתוך אמונה עמוקה ביכולת של כל זוג לצמוח ולהתפתח מתוך הקושי.
פגישות ייעוץ זוגי במכון, יסייעו לכם להבין מה המקור לקונפליקטים ואיך להעצים את הטוב שיש ביניכם.

The post אובדן התשוקה – מה לעשות כשמתחילה שיגרה בזוגיות והחיכוכים צפים? appeared first on מכון קשרים.

]]>
בדידות וקשיים של אמהות בעידן המודרניhttps://kshareem.co.il/%d7%91%d7%a2%d7%99%d7%93%d7%9f-%d7%94%d7%9e%d7%95%d7%93%d7%a8%d7%a0%d7%99-%d7%a0%d7%a9%d7%99%d7%9d-%d7%90%d7%97%d7%a8%d7%99-%d7%9c%d7%99%d7%93%d7%94-%d7%99%d7%95%d7%aa%d7%a8-%d7%a2%d7%a6%d7%95%d7%91/ Tue, 29 Sep 2020 14:00:00 +0000 https://kshareem.co.il/?p=297נשים לאחר לידה אמורות להיות שמחות! ודווקא כשהן יותר עצמאיות מאי פעם, מתעוררים לעתים קשיים רגשיים בגידול הילדים. למה זה קורה והאם טיפול פסיכולוגי יכול לעזור?

The post בדידות וקשיים של אמהות בעידן המודרני appeared first on מכון קשרים.

]]>
ד”ר רונית שרון, יועצת ומטפלת זוגית ואישית ומנהלת את מכון קשרים לטיפול זוגי, אישי ומשפחתי. שודר במסגרת תכנית “עושים סדר” עם בן כספית.

החיים המודרניים והתרבות הליברלית, השפיעו וקידמו נשים בתחומים רבים וגם שיחררו אותן מהתלות בשבט ובמשפחה המורחבת. אולם, נשים רבות אינן חוות את השחרור הזה כהקלה, אלא להיפך – רבות מהן מתלוננות שהוא מעמיק אצלן תחושה של בדידות ויותר נשים חוות דיכאון אחרי לידה ונזקקות לטיפול בחרדה וטיפול בדיכאון.

מדוע זה קורה? מדוע דווקא בעידן המודרני נשים חשות יותר בודדות?

אכן, כיום נשים הן יותר עוצמתיות, אינדבידואליסטיות, בעלות קריירה, בעלות חופש בחירה וכוחות פנימיים. מסתבר, שדווקא בגלל השינוי החברתי שנוצר עם השנים – פירוקו של השבט המשפחתי המסורתי, מעורר קשיים.

דוגמא בולטת לכך היא השנה הראשונה לאחר לידת הילד הראשון.
מצב חדש של אימהות, שאמנם ייחלנו לו מאד, אך הוא משולב באחריות הכבדה כאמא, המביאה עימה עולם חדש שלא היה מוכר לנו קודם לכן.

אם בעבר, השבט והמשפחה הקרובה והמורחבת היו עוטפים את היולדת עם חזרתה הביתה בחיבוק, יעוץ, תמיכה רגשית, עזרה פיזית עם התינוק ובחיזוקה כאם טובה ומסורה – כיום זה לא נמצא שם יותר. בעידן המודרני, השבט מתחלף עם פתרון “מדומה”, בדרך של לימוד אינטואיטיבי בעיקר דרך האינטרנט והרשתות החברתיות.

יש על כך נתונים?

בהחלט. כאמור, מרגע הפיכתן לאימהות ובשנה הראשונה ללידת ילדם הראשון, נשים רבות מדווחות שהן חשות בדידות המקשה עליהן מאד. זאת, לצד רגעי השמחה וההתעלות בעצם הפיכתן לאימהות.
מחקר גדול שנעשה בבריטניה מצא ש- 65% מקרב הנשים מדווחות על תחושת בדידות קשה לאחר לידה (“אני לבד בעולם עם הילד”), על חרדות, לחץ, חוסר אונים וגם על דיכאון מתמשך. בנוסף נמצא, שהשפע העצום של המידע ברשת מבלבל נשים רבות והן מרגישות שאת כל הידע והניסיון הן צריכות לרכוש לבד.

המימד המעשי הועבר למימד הווירטואלי. יש בו בהחלט יתרונות, אבל עזרתו ותמיכתו רחוקות עד מאד מהעזרה והתמיכה הממשית שאותה אם טרייה זקוקה לה, בוודאי התמיכה הרגשית והן המעשית ביום יום.

אני צריכה עזרה?! הקושי לבקש עזרה ולהעזר בטיפול פסיכולוגי

נקודה נוספת שחשוב לציין היא הקונפליקט שבין ה”אני” של האישה החזקה, המגלה כוחות ועצמאות בבניית קריירה מצליחה, לבין הצורך לבקש עזרה לפתרון החרדות והכאב שנוצר.  לאישה שהשיגה הישגים רבים בעצמה, קשה לומר “אני צריכה עזרה!” “אני זקוקה למישהו שיעזור לי”.

היא גם מתקשה לחשוב על ייעוץ או טיפול פסיכולוגי, שיכול מאד לעזור לה לפתור את החרדות ולהקל מאד על הדיכאון שלה, ולכן אינה פונה לטיפול. גם הבעל, שבאופן טבעי פחות לחוץ, אינו מוצא בכך צורך.

בשל כך, תחושות הבדידות, החרדה ולעיתים גם הדיכאון מתעצמות וגדלות.

אבל כיום, ברשתות החברתיות, כמו פייסבוק, הכול שקוף וזמין.
איך זה מסתדר עם מה שנאמר פה?

אני חושבת שכבודו של הפייסבוק במקומו מונח. ישנן קבוצות נפלאות בפייסבוק שמסייעות לאישה לחוש שהיא בחברה טובה. מצד שני, אותו מחקר שציינתי מצא ש 43% מקרב הנשים ציינו במפורש שהן רוצות שמישהו יבוא ויעזור להן בפועל. זה מדהים לראות שגם אישה הבאה עם ביטחון מקצועי ואישי גדול מלפני הלידה, חשה את הבדידות, חשה חוסר בטחון משמעותי באימהות שלה ומחשבות של “אני אמא לא מספיק טובה”. עד כדי הפחתה רצינית בדימוי העצמי הכללי שלה.
גברים, אגב, פחות שואלים את עצמם באופן תכוף אם הם אבות טובים לעומת אימהות שעסוקות מאד בתהייה הזו.

להרגיש שייכת זה לא שיש לי אלף חברים בפייסבוק, אלא מי בא אלי פיזית הביתה, מי עוזר לי, מי אומר לי שאני “אמא טובה ומשקיעה” ובמיוחד מחזק אותי שאני יודעת מה אני עושה.

נסכם?

בעידן המודרני, המוצף במקרים של חרדות ודיכאון לאחר לידה, חשוב לעצור ולזהות גם את הנשים שנמצאות אי שם באמצע: לא סובלות מסימפטומים חריפים, אבל זקוקות לעזרה ומתקשות ומתביישות לבקש אותה ומשתוקקות להרגיש שייכות ומוערכות כאמהות.
אפשר וצריך לעזור לאשה להתמודד עם סימפטומים אלו, גם באמצעות ערנות של המשפחה והחברות, אבל גם לשקול ייעוץ וטיפול פסיכולוגי, המתמחים בטיפול בדיכאון ובטיפול בחרדה, במיוחד לאחר לידה.

מכון קשרים – השייכות שלך מתחילה כאן

אם את חשה בודדה, מרגישה מוצפת בדיכאון וחרדה, וחסרת תשובות לשאלותיך הרבות – אנחנו כאן כדי לעזור ולתמוך בך. אף אישה לא צריכה להרגיש לבדה בעולם מול מצב חדש של אימהות, שאמנם ייחלנו לו, אך הוא משולב באחריות כבדה שלא היתה מוכרת קודם לכן.

אנחנו כאן, במכון קשרים, איתך ובשבילך לכל יעוץ, עזרה או תמיכה שתותאם לך ולצרכיך באופן אישי. יחד נדאג לשפר את תחושותיך ולהקנות לך ולבן זוגך, כלים להתמודדות מעשית אל מול אתגרי האימהות והזוגיות לצד לידת ילד ראשון.

The post בדידות וקשיים של אמהות בעידן המודרני appeared first on מכון קשרים.

]]>
בעלי התוודה שהיה לו סטוץ חד פעמיhttps://kshareem.co.il/one-time-betrayal/ Thu, 06 Feb 2020 11:46:23 +0000 https://kshareem.co.il/?p=366האם סטוץ זו בגידה? האם על סטוץ יותר קל לסלוח? ואיך טיפול או יייעוץ זוגי יכולים לעזור לצאת מהבור שנפער.

The post בעלי התוודה שהיה לו סטוץ חד פעמי appeared first on מכון קשרים.

]]>

ד”ר רונית שרון, מטפלת ויועצת זוגית ומנהלת מכון קשרים ומגישה פינה בנושא ייעוץ זוגי בערוץ 13

עוד סיפור מהקליניקה, ששודר במסגרת פינת הזוגיות של תכנית הבוקר בערוץ 13.

יעל (שם בדוי) ממרכז הארץ, סיפרה לי:

אני ובעלי נשואים שנתיים, עם ילדה בת שנה. עד לאחרונה חיינו באושר. בעלי שיתף אותי ביוזמתו ,שהיה לו סטוץ חד פעמי. יש לו רגשות אשם והוא מבקש את סליחתי.

אני לא יודעת אם ואיך לסלוח לו. אנשים רבים בסביבתי מייעצים לי לא לסלוח ולהתגרש. מנגד, חלפה בי מחשבה שאולי כדאי לסלוח כיוון שבעלי חשף את המידע מיוזמתו והיתה בינינו חברות מאד טובה. ואני גם מאד דואגת לילדה.

בכל מקרה קשה לי מאד להמשיך הלאה ואני חושבת על זה כל הזמן. מה לעשות?”

ובכן, מדובר במקרה מורכב וטעון לכל הדעות, לא פלא שיעל מבולבלת מאוד. התמודדות עם בגידה של בן או בת הזוג היא אחת ההתמודדויות המאתגרות ביותר, ולא בכדי.

הבגידה או הסטוץ, גם אם הם חד פעמיים, מערערים את ההתחייבות הבסיסית ביותר של “חוזה הזוגיות”, ומהווים פגיעה אנושה באפשרות לאמון בסיסי בין בני הזוג.

יחד עם זאת, יעל סיפרה שבעלה הגיע מיוזמתו ואמר שהוא מרגיש רגשות אשם. דבר המעיד על בגרות אישיותית מסוימת של בעלה, להבדיל מבוגדים שמסתירים ואינם מרגישים אשמה. לכן יש כאן בהחלט נסיבות מקילות ומקום לעבודה זוגית משותפת.

הצמתים המועדים לבגידות במהלך חיי נישואים

אצל יעל ובעלה אנחנו מזהים שני צמתים כאלה שכדאי לשים לב אליהן מראש:

  1. בשנתיים הראשונות לנישואין – בתקופה זו מרבית הגברים והנשים מדווחים על חווית “כלוב של זהב”. מצד אחד, הם התחתנו עם האישה שהם הכי אהבו, אך מצד שני הם מרגישים פתאום לכודים, וחוששים שאולי הם מפסידים משהו טוב יותר… (FOMO-Fear Of Missing Out).
  1. לאחר לידת הילד הראשון – באופן טבעי תשומת הלב של האישה מתמקדת בשלב זה בתינוק החדש ובן הזוג עשוי לחוש נטוש ודחוי.

כאשר שני הצמתים הללו חוברים יחד, כמו שקרה אצל יעל ובעלה, הסיכוי לבגידה עולה. ואכן, מחקרים מראים שאצל אחד מכל שלשה זוגות, אחד מבני הזוג בוגד כבר בשלב הזה. אנחנו גם יודעים, שמי שבגד פעם אחת, הסיכוי שהוא יבגוד פעם נוספת גבוה יותר. אבל מאידך, לא כל מי שבגד פעם אחת, בהכרח יבגוד שוב.

כשאנחנו כל כך נסערים מהבגידה, עם מי כדאי להתייעץ?

כאשר אדם שואל “האם כדאי לסלוח לבן זוג שהתוודה על סטוץ”, בדרך כלל יקפצו המון “נשמות טובות”, עם תגובות ועצות “אינסטנט” חד משמעיות, ממקום אישי ואימפולסיבי. עצות אלה עלולות להרוס סופית את המרקם העדין של הקשר הזוגי, משום שכל היועצים למיניהם לא מכירים לעומק את מערכת היחסים של בני הזוג. הם גם לא אלו שיישאו בתוצאות של המשבר וההחלטות שיגזרו ממנו, במיוחד כשיש ברקע ילד קטן, כמו במקרה של יעל.

חשוב מאד לזכור שכל זוג עומד בפני עצמו ובכדי לתת עצה טובה, הכרחי קודם להבין ולנתח לעומק את מערכת היחסים של הזוג, להבין את מהות הבגידה ומה בדיוק גרם לה.

לכן, ההמלצה המיידית בטיפול הזוגי היא קודם כל לעצור! ולא לשתף ולהתייעץ עם כל אחד ואחת. כדאי לנסות לבחור בזהירות אדם שקול ופחות אימפולסיבי, רצוי הורה, אח או חבר או חברה קרובים. בשונה ממשברים אחרים, מניסיוני למדתי שבמשבר הנובע מבגידה, קשה מאד לצאת מחוזקים ללא עזרה של טיפול זוגי מקצועי.

אז האם סטוץ חד פעמי הוא בגידה?

קודם כל, סטוץ חד פעמי הוא מעילה באמון ולכן זה בגידה. חד וחלק.
יחד עם זאת, בסטוץ יש בעיקר אלמנטים מיניים. לעומת רומן שיש בו אלמנטים נוספים של זמן, התאהבות, חברות וגורמים נוספים.

לכן, סטוץ נתפס בצדק כפחות מאיים, כי מדובר במעידה חד פעמית שבהחלט יותר קל לשקם במסגרת של מערכת היחסים. בתנאי כמובן שיש חרטה, כמו במקרה של יעל שבעלה התוודה וביקש בכנות סליחה.

נחזור ליעל, ששואלת אותנו, מה לעשות והאם לסלוח?

במהלך המפגשים הראשונים של הטיפול הזוגי, עזרתי ליעל להבין את הסיטואציה ולהתמודד באופן שקול. כיוונתי את “הזרקור” על העובדה שבעלה התוודה מרצונו, חש רגשות אשמה והביע חרטה, דבר שהקל עליה להאמין שמדובר במעידה חד פעמית הניתנת לתיקון. בנוסף הצעתי לה לפעול בשלשה מישורים:

  1. להפסיק לשתף את כל העולם בסיטואציה המורכבת ממילא, ולהתייעץ רק עם אנשים ברי סמכא, כאלו המעניקים לה עצות ממקום אובייקטיבי ומקצועי.
  2. להגיע עם בעלה לטיפול הזוגי ולשתף אותו בתחושות הטראומה והכאב הנורא שהיא חוותה. היכולת שלה להטיל עליו את האחריות על מעשיו, ביחד עם הצער וההבנה שלו את הכאב הנורא שגרם, הם תנאים הכרחיים לסליחה כנה, שמתוכה יצמח בחזרה האמון בזוגיות.
  1. להציב לכעס תאריך יעד! הכרחי לקבוע תאריך בו מסתיימות הספקות ומתקבלת החלטה מה עושים. במיוחד כשיש ילד קטן ברקע, אי אפשר לכעוס לנצח וצריך להחליט, האם לסלוח ולהתקדם הלאה.

לסיכום, האם ניתן לשקם את הקשר הזוגי לאחר בגידה?

בהחלט כן!
אני מאמינה בהחלט, שעם ייעוץ והכוונה נכונים, אפשר לגייס כוחות וניתן לשקם את הקשר ולהמשיך הלאה. אני ממליצה בכל לב, קודם להתייעץ, ולהימנע מהחלטות אימפולסיביות ובלתי הפיכות.

בגידה היא חוויה מטלטלת ואכן רבים מבני הזוג עוצרים ומחליטים לפנות לטיפול זוגי. במסגרת הטיפול הזוגי, ניתן לחדד ולנסות להבין את המקור ואת משמעות של הבגידה עבור כל אחד מהצדדים, ולהבין את הקשיים הזוגיים אשר תרמו לבגידה. זהו בוודאי צעד הכרחי, לפני שמחליטים להיפרד, שהינו צעד אל-חזור עם משמעויות רגשיות וכלכליות כבדות.

יעל ובעלה סיימו את תכנית הטיפול לפני שבועות ספורים ובהחלט נראה שהמאמץ שהם השקיעו, האהבה המשותפת שלהם לביתם הפעוטה והרצון העז שלהם לשיקום מערכת היחסים, העלו אותם בחזרה על דרך המלך.

וכפי שאמר הסופר פול אוסטר – “נישואים טובים יכולים לשאת כל לחץ קיצוני; נישואים אומללים מתנפצים לרסיסים”.

מכון קשרים שם לו למטרה לסייע לזוגות להשיב את השמחה לחייהם האישיים והזוגיים, מתוך אמונה עמוקה ביכולת של כל זוג לצמוח ולהתפתח מתוך הקושי.

The post בעלי התוודה שהיה לו סטוץ חד פעמי appeared first on מכון קשרים.

]]>
הארי ומייגן: דרמות זוגיות גם במשפחות הכי טובות.https://kshareem.co.il/family-drama/ Thu, 21 Feb 2019 09:32:29 +0000 https://kshareem.co.il/?p=518דרמה משפחתית חדשה מבית היוצר של בית המלוכה. תודו שנחמד להבין, שזה קורה גם במשפחות הכי טובות! מה ניתן ללמוד מכך על מערכות יחסים זוגיות ומשפחתיות?

The post הארי ומייגן: דרמות זוגיות גם במשפחות הכי טובות. appeared first on מכון קשרים.

]]>

מאת ד”ר רונית שרון, יועצת ומטפלת זוגית ואישית. שודר בפינה שהיא מגישה בנושא יחסים וזוגיות בערוץ 13.

למי שפספס, הנה תקציר מהדרמה הקודמת – רק לפני שנה דיברנו בתוכנית הבוקר שלנו על רעידת האדמה בבית המלוכה שהתרחשה עם עזיבתם הדרמטית של מייגן והארי את בית המלוכה. שאלנו, כיצד ניתן ללמוד מהקונפליקט הדרמטי, על מערכות יחסים זוגיות ומשפחתיות בכלל. לצפייה.

לפני שנמשיך לפרק הבא, תוכלו לצפות בפרק הקודם בעלילות מייגן והארי

https://youtu.be/u9T1k-W3pWM

פרק ההמשך של הדרמה ששודרה אתמול, שוב שבר שיאי צפייה וריתק את העולם כולו. מייגן, שחקנית לשעבר, והארי שלוהק לצידה כשחקן המשנה, הצליחו שוב להרעיד את ארמון בקינגהאם ואת בריטניה כולה. הפעם בבימויה של מלכת הדרמות, אופרה ווינפרי.

אז מה היה לנו שם ומה ניתן ללמוד מכך על מערכות יחסים משפחתיות?

אני מזמינה אתכם לעצום את העיניים, ולדמיין יחד שאנו מקלפים את כל ה”עטיפות” של בית המלוכה. נישאר עם מערכים שקיימים בעצם בכל משפחה, במינונים כאלה ואחרים: קואליציות, תככים, מאבקים על כסף, וגם משולשים של חמות-כלה-בן.

מתחת לכל העטיפות, יש לנו כאן משפחה רגילה, “שבטית” משהו. המלכה היא קודם כל: אמא, סבתא, סבתא רבתא, וגם חמות… (מישהו יודע איך נקראת הכלה של הנכד…?).
מנגד הכלה, מייגן, ש”השבט” מצפה ממנה להיות כמותם, אך בעצם לעולם לא יקבל אותה באמת כאחת מהם. ובתווך, הארי, שנאלץ לקחת “צד”, שבין היתר גרם למהלך הדרמטי הקודם, לעזוב את השבט.

זה קורה במשפחות הכי טובות, גם אצלכם

אם נחשוב על כך לעומק, ככה זה בכל משפחה או שבט, לא?
תסתכלו רגע על השבט שלכם. כמעט בכל משפחה יש את הכלה הנהדרת שמתאמצת ואת הכלה הפחות מפרגנת ולעתים סוררת, ואת הבן, שנאלץ לקחת “צד” זה או אחר.

בינינו, גם הלחשושים שלטענת מייגן היו סביב הרך הנולד, בין אם היו ובין אם לאו, קיימים בכל משפחה מורחבת. כולנו מלחששים לעתים על בני משפחתנו, זה מאד טבעי. אבל תודו שכשזה מגיע מבית המלוכה, זה מאד נעים להבין, שזה קורה גם במשפחות הכי טובות!

מי הם המפסידים הגדולים ממה שהתרחש (חוץ מאופרה ווינפרי שהרוויחה בגדול)?

מעבר להצצה המרתקת למתרחש במשפחה אחרת, אם נקלף עוד קצת את העטיפות, נגלה שיש כאן הרבה מחירים ומפסידים.

יש לנו את הארי, שהתייתם מאימו בגיל צעיר ונותק כנראה לחלוטין מאביו. יש את הנסיך צ’רלס שסביר שלא יזכה לראות יותר מדי את בנו וליהנות מנכדיו.
ויש את הילדים הקטנים של הארי ומייגן שכפי הנראה לא יהיו להם בני-דודים קרובים לשחק עימם. והמלכה, אוי המלכה, למה כל זה מגיע לה.

בקיצור, כמו בכל משפחה רגילה, יחסי כלה-חמות הם רגישים מעצם הווייתם. אם הם אינם מנוהלים נכון וברגישות הנדרשת, עלולים להיווצר קונפליקטים משפחתיים נרחבים ולעתים דרמטיים.

השיעור החשוב ביותר – העוצמה הגדולה של הזוגיות

דבר בולט וחשוב נוסף שאני לוקחת מהפרק החדש בסאגה, הוא העוצמה של הזוגיות. עוצמה שניכרת כאן במלוא הדרה.
הארי ומייגן ממחישים שוב, עד כמה זוגיות טובה היא כח עצום, שיכול אפילו להרעיד ממלכה שלמה ולהאפיל על בית המלוכה.
גם אם המציאות היא כנראה לא בדיוק כפי שהיא משתקפת מהריאיון, הסיטואציה בהחלט מאפשרת לנו ללמוד כמה עוצמה מייצרת זוגיות. עוצמה שגם אותה, כולנו חווים ברגעי השיא של הזוגיות, ומבינים את נפיצותה ברגעי השפל שלה.

ובהקשר אחר, גם של יום האישה הבינלאומי שחל השבוע, ראינו על המסך שתי נשים חכמות, חזקות שמצליחות ליצור השפעה.
מעניין שגם הנסיכה דיאנה, אימו של הארי, שגם נפרדה מהשבט המלכותי בנסיבות דרמטיות, גם היא השאירה כאישה חותם עצום עד עצם היום הזה.
מה אתם חושבים? האם זה מעיד שהארי בעצם חיפש ומצא במייגן את דמותה של אימו?

לסיכום, כולנו חווים דרמות במסגרת מערכות היחסים המשפחתיות, שהן בעצם רגילות ויום יומיות. אצלנו הן פשוט לא עולות לשידור ולכותרות…

מייגן והארי: הפרק הקודם. האם עזיבתם את הארמון היתה צעד נכון?

לפני זמן מה, הממלכה הבריטית והעולם כולו סערו סביב החלטתם של מייגן מרקל והנסיך הארי, לעזוב את בית המלוכה ואת אנגליה, ולצאת לדרך עצמאית.

האם היציאה עצמה היתה מהלך חיובי? ומה קורה פה בעצם?

אני מזמינה אתכם לעצום את העיניים, ולדמיין יחד שאנו מקלפים את כל “עטיפות” המלוכה, את ההון הרב ואת הגינונים הממלכתיים.

מה שנותר הוא מה שקיים בכל משפחה – קואליציות, תככים, מאבק על כסף, וגם משולשים של חמות-כלה-בן.

מתחת לכל העטיפות, יש לנו משפחה רגילה. אומנם משפחת מלוכה, אך בסופו של דבר גם משפחה שבראשה עומדת מלכת אנגליה שהיא גם אמא, חמות וסבתא לנכדים ולנינים.

יש גם את יורש העצר, הנסיך ויליאם ואשתו קייט, שממוקמים במקום טוב בהיררכיה המשפחתית אבל גם שם נחשפנו לבגידות ואפילו מחשבות על פרידה (פורסם לפני כשנה שהנסיך ויליאם בגד עם חברתה הטובה של אשתו…). עם זאת, בראיה כוללת, מדובר בזוג מבוסס יותר בממלכה, עם שלושה ילדים.

הבאים בתור, הם הזוג שלפנינו, הלא הם הנסיך הארי ואשתו מייגן מרקל, זוג צעיר ומצליח שטרם כינן זוגיות בטוחה, ועבר במהירות למשימה המאתגרת של הורות.

מי ניצח במאבק?

בתוך בית המלוכה העמוס והמורכב שכל הזמן צורך “פאסון” ונראות, מייגן מרקל לא יכולה יותר. היא רוצה לעזוב את משפחת המלוכה. ובמאבק עם חמותה, שמתנגדת לכל המהלך, מי ניצח?

למרות שברור שבסיטואציה כזאת יש רק מפסידים, בעיני מייגן, שהצליחה לגרום לבעלה ליישר קו איתה ולעזוב את בית המלוכה, עשתה את המהלך הנכון.

מדוע הפתרון הזה נכון?

וודאי שיש למהלך חסרונות, אובדן כלכלי, והמלכה האם לבטח חושבת לעצמה “מה יקרה עם בית המלוכה בעתיד?”.

אך בסופו של יום, הזוג נהג בצורה נכונה, מכיוון שהמשימה העיקרית של כל זוג היא להפרד ממשפחת המוצא ולכונן משפחה נפרדת ועצמאית. משימה לא פשוטה לפעמים, שכמובן מחייבת במקביל שמירה על היחסים הכל כך חשובים עם ההורים והאחים של שני בני הזוג.

זה עיקרון שאני מלמדת בכל טיפול זוגי ומשפחתי או בפגישת ייעוץ זוגי – אם אנו כזוג רוצים לבסס אוטונומיה, אי אפשר להשאר “בשבט” המשפחה המורחבת. יש לכונן עצמאות ונפרדות ולהמשיך הלאה.

אם אתם מוצאים את עצמכם בתוך משולש יחסים משפחתי לא פשוט, וחולמים לבסס אוטונומיה בתור זוג, אנחנו במכון קשרים נייעץ ונדריך אתכם כיצד לבצע את השינוי צעד אחר צעד.

The post הארי ומייגן: דרמות זוגיות גם במשפחות הכי טובות. appeared first on מכון קשרים.

]]>
איזו שיטת טיפול זוגי תשיג את התוצאות הטובות ביותר?https://kshareem.co.il/couples-therapy-methods/ Mon, 04 Feb 2019 12:01:24 +0000 https://kshareem.co.il/?p=299מסתבר ששילוב של שיטות הוא האפקטיבי ביותר. שיטת FIT מיישמת בהצלחה גישה חדשנית זו. השלם גדול מסך החלקים!

The post איזו שיטת טיפול זוגי תשיג את התוצאות הטובות ביותר? appeared first on מכון קשרים.

]]>

ד”ר רונת שרון, מומחית בייעוץ וטיפול זוגי ואישי ומנהלת מכון קשרים, ומנחה פינת טיפול פסיכולוגי וזוגי בערוץ 13. מסבירה את עקרונות השיטה שפיתחה: “טיפול אינטגרטיבי ממוקד” המוגדר בזמן.

איך בעצם נולד הצורך בשיטה?

התחבטתי שנים רבות בשאלה מהי שיטת הטיפול הפסיכולוגי הנכונה ביותר שתשיג את התוצאות הטובות ביותר. השאלה נבעה מתוך ההכרה, שקיימים מודלים ואסכולות טיפוליות רבות כשלכל אחת יתרונות משלה, אבל גם חסרונות.

שאלה זו מקבלת משנה תוקף בעידן המודרני – מטופלים אינם מגלים סבלנות לטיפול יקר וארוך טווח, כפי שמציעים מרבית המטפלים והשיטות, שמראש אינם מגבילים בזמן את משך הטיפול. כיום מטופלים רוצים תוצאות מהירות כאן ועכשיו, גם מסיבה כלכלית.

לאחר מחקר רב וניסויים שערכנו במרכז הטיפולי אותו אני מנהלת משנת 1999, הסקתי, שעל ידי שילוב יתרונות מכמה שיטות, ניתן לפתח שיטת טיפול פסיכולוגית חדשה שבה “השלם גדול מסך חלקיו” כפי שאמר הפילוסוף היווני אריסטו.

מה הם עקרונות שיטת FIT?

העקרון המרכזי של השיטה הוא אינטגרציה טיפולית, כלומר: שילוב של האלמנטים המרכזיים של התיאוריות והגישות הטיפוליות המובילות. השיטה משלבת ומתמקדת ב:

  1. פסיכולוגיה חיובית – ששמה את הכוחות והחוזקות במרכז.
  2. טיפול ריגשי דינמי – שמסייע להבין ולעבד את החוויות והזיכרונות מהעבר.
  3. טיפול קוגניטיבי-התנהגותי – גישה שמספקת כלים לוויסות ולשליטה ברגש ובמחשבות אוטומטיות.
  4. גישה מערכתית – התופסת את האדם כחלק ממערכת רחבה יותר, משפחית וזוגית. אלמנט המחבר את השיטה גם לייעוץ וטיפול זוגי וגם לייעוץ וטיפול משפחתי.

עקרון מרכזי נוסף של שיטת FIT  הוא הגדרת משך זמן הטיפול, שהינו בין 16 ל 24 פגישות בלבד, תלוי במקרה. אנו מזהים את מוקדי הכאב והקושי ומבינים את השפעתם על חיי היומיום. בהמשך אנו מלמדים ומתרגלים ‘כאן ועכשיו’ טכניקות וכלים אפקטיביים לטיפול במשברים, כגון: טיפול בדיכאון, טיפול בחרדה, משברים זוגיים ומשברים בטיפול משפחתי.

בואו נצלול קצת לפרטים. מה השלב הראשון בטיפול הפסיכולוגי לפי שיטת FIT?

על פי שיטת FIT, תכנית הטיפול מחולקת ל 5 שלבים.

השלב הראשון אורך 2-3 מפגשים והוא מתמקד בהיכרות ובהגדרת המטרות של תכנית המפגשים. בכל האסכולות נהוג להתחיל את הטיפול מהבעיה המוצהרת הגורמת לאדם להגיע לטיפול.
מהו הכאב המטריד את המטופלים? מדוע הגיעו דווקא עכשיו לטיפול? בשלב הראשון אנחנו מזהים את הכוחות והחוזקות של הפונים ומוקדי הקושי שלהם. ומתוכם אנחנו גוזרים את המטרות ואת תכנית הטיפול.

לדוגמא: נדמיין בחור או בחורה המגיעים לטיפול ומתלוננים שבכל פעם שיש להם דייט שמתפתח למערכת יחסים ולקשר רציני  – זוהי הנקודה בה הוא מסתיים. במקרה כזה מטרת הטיפול תהיה לבדוק, מה הם הדפוסים שגורמים לכך ובאיזה כוחות ניתן להשתמש כדי לשנות את הדפוסים, כך שנוכל לפתח את הקשר הלאה.

אחרי שהכרנו את החוזקות ואת מוקדי הקושי והגדרנו מטרות, מה השלבים הבאים?

בשלב השני הנמשך 5-7 מפגשים, ננוע במכונת הזמן אל העבר שלנו. נביט על ההיסטוריה האישית של המטופל או המטופלת, וגם על החוויות הזוגיות והמשפחתיות שלהם. אנשים באים לטיפול עם המטען האישי ועם “מזוודת הכאב” שלהם. בשלב זה אנו מזהים את דפוסי ההתנהגות שחוזרים שוב ושוב ומבצבצים מבין הדברים והסיפורים, וכן את מאפייני את הקשר עם האנשים הקרובים למטופל או המטופלת.

במהלך המפגשים בשלב זה אנחנו משלבים הרבה אמצעים חווייתיים, כמו: ניתוח תמונות משפחתיות, העלאת זיכרונות, חלומות וכו’.

עם סיום השלב השני, המטפלת או המטפל כבר מכירים את האדם והם זיהו את הדפוסים הגורמים לקשיים בהתנהלות, וניתן לעבור לשלב השלישי – השלב בו אנו המטפלים, מציגים לאדם את ‘תמונת המצב’ ומגישים לו את תכנית השינוי והפתרון. שלב זה אורך 2-3 מפגשים.

אם נחזור לדוגמא של האדם שכל המערכות הזוגיות שלו נכשלות באופן קבוע: נציע לו הסבר לסיבה שהוא “בועט בדלי” בכל פעם שמעמיק הקשר – הפחד העמוק שלה או שלו מאינטימיות ומלהיפגע מהקשר. פחד הנובע מחוויות נטישה מהילדות וכן מזוגיות לא טובה שחווה לאורך כל חייו בין הוריו. כלומר: הפחדים מהעבר משבשים את הקשרים היום. ומצד שני הוא אינו משתמש בכוחות שלו כדי להתגבר על הפחדים הללו.

זה נשמע כמו מראה שאתם מציבים מול המטופלים? זה לא קשה להם להסתכל על עצמם במראה?

בהחלט כן. אבל זה קושי שאינו מיוחד למטופלים. לכולנו קשה להסתכל על עצמו במראה ולכן אנחנו נמנעים מלעשות זאת. אבל החדשות הטובות הן, שכמעט כולנו מבינים שבלי להסתכל על עצמנו במראה, אין לנו שום סיכוי לשינוי ופתרון.

תכנית השינוי והפתרון המוצגת למטופלים בשלב השלישי, סובבת סביב הציר ההתנהגותי המעכב שלהם. אפשר להציג אותו כך:

זה המעגל ההתנהגותי הצרוב במוחו של כל אחת ואחד מאתנו. וכך הוא עובד:

  • אירוע קונפליקטואלי מסוים מתרחש ומהווה טריגר ליצירת רגשות שליליים חזקים במוח.
  • הרגשות הללו מניעים אותנו למחשבות אוטומטיות ושליליות.
  • המחשבות האוטומטיות גורמות לנו להתנהל ולהתנהג בצורה שלילית מעכבת (כולל: שפת גוף, טון דיבור, נוסח הדברים, פרשנות שלילית וכו).
    התנהלות כזאת, לא רק שאינה תורמת לפתרון המשבר, אלא רק מעצימה אותו ומרחיקה את הפתרון שלו.
  • ההתרחקות מפתרון המשבר, מעמיקה עוד יותר את הרגשות השליליים שנוצרים במוחנו, רגשות המשתלטים באופן מוחלט על המחשבות וההתנהגויות האוטומטיות שלנו.

וחוזר חלילה.

נמחיש את המעגל שוב על האדם שהמערכות הזוגיות שלו נכשלות באופן קבוע?

הטריגר הוא דייט זוגי נוסף, חמישי במספר, שכמו קודמיו ממשיך טוב ויש כימיה ממש טובה בין שני בני הזוג. בן או בת הזוג מתחילים להתקרב ומציעים נסיעה משותפת לסוף שבוע, כדי לבסס את הקשר. או אז מתיישבת לה ההצעה המפתה לכאורה, על הפחד מאינטימיות וממחויבות, רגש הגורם למח מחשבות שליליות, בדבר פגיעה פוטנציאלית נוספת ממערכת יחסים, שנרקמת לה לנגד עינינו. המחשבות השליליות הללו גורמות לנו להביע דחיה וחוסר התלהבות, הגורם לעלבון ופגיעה בבן הזוג שהציע זאת והמפרש זאת כחוסר רצון להעמקת מערכת היחסים. חוויה זאת נצרבת במוחנו כחוויה שלילית נוספת מכינון מערכת יחסים, ומרחיקה עוד יותר את הסיכוי לשינוי ופתרון.

אם המעגל ההתנהגותי המעכב שתיארת, צרוב ומתרחש אצל כולנו, איך יודעים אם ומתי צריך טיפול פסיכולוגי או טיפול זוגי?

אמנם המעגל הזה מתרחש אצל כולנו, אבל זו שאלה של עוצמות ומינונים. במידה שהמשברים אינם תכופים ובדרך כלל, גם אם לא תמיד, אנו מצליחים להתגבר עליהם ולהתקדם הלאה, כך הם החיים וכנראה שאין צורך לפנות לטיפול פסיכולוגי. אבל אם המשברים מופיעים בתדירות גבוהה או מתגברת, סערת הנפש אינה שוככת, והרגשות משתלטות לנו על המחשבות ומשבשות לנו את חיי היום יום, כדאי מאד להתייעץ ואף לפנות לטיפול פסיכולוגי. אם מדובר במשבר זוגי, כדאי לפנות למטפלת זוגית מומלצת ואם מדובר במשבר משפחתי, דרוש ייעוץ או טיפול משפחתי.

במצבי ביניים, אם יש התלבטות ואתם לא בטוחים אם המינונים והעוצמות שלכם תקינים, מומלץ להתייעץ עם פסיכולוג מומלץ, עם מטפלת זוגית מומלצת או מטפלת משפחתית מומלצת.

חשוב להדגיש כי ההבנה של המעגל ההתנהגותי שתיארנו, היא אבן היסוד בשיטת הטיפולFIT  והמפתח לשינוי ולפתרון המיוחל. מטופלים שיבינו את המעגל, ויפנימו שדפוסי המחשבה אוטומטיים שלהם גורמים להתנהגויות אוטומטית הורסות, יצליחו לחולל שינוי. האדם הרגיל אינו עוצר ושואל עצמו: “למה אני מתנהג כך?” ואילו שיטת FIT מסייעת לאדם להביט על עצמו ולתעל את כוחותיו, לטובת מסלול אלטרנטיבי חיובי.

הגענו לשלב הרביעי בתוכנית הטיפול?

בהחלט. זהו השלב המרכז של תכנית השינוי והוא אורך 7-11 מפגשים.
לאחר שהבנו את ההפסדים הנגרמים מדפוסי המחשבה האוטומטיים ומהמעגל ההתנהגותי הקיים, נלמד ונתרגל מחשבות והתנהגויות חלופיים, חיוביים ומקדמים. אלו שיחליפו את הדפוסים האוטומטיים הצרובים במוחנו והמעכבים והמזיקים לנו.

נרכוש תבניות מחשבתיות חדשות ונתרגל התנהגויות חלופיות מאוזנות, שיאפשרו  לאדם לשאול את עצמו באופן שקול “מה אני צריך לעשות במצב הזה?”.

למשל, כשהוא שוב חש פחד מקשר שמתהדק ומתעורר בו הדחף האוטומטי לשבש הכול. ההבדל הוא, שהפעם יש לו קודם כל מודעות, שהיא תנאי הכרחי להתמודדות עם כל משבר, אבל גם כלים אפקטיביים ותובנות שלא היו לו לפני הטיפול. הוא ישתמש בכוחות שלו, בטכניקות שנלמדו, שיסייעו לו להשתלט על הפחד ובכלים שיאפשרו להגיב בצורה חיובית ומקדמת.

בשיטת הטיפול האינטגרטיבי הממוקד FIT  אנו כוללים בשלב זה גם סימולציות, משחקי תפקידים ושיעורי בית, שמטרתן לתרגל סיטואציות שיכולות לקרות. בדוגמא שהבאתי, המטופל מתרגל את הסיטואציות, גם בזמן אמת על קשר קיים.

בתם שלב זה, המטופלים יוצאים עם תובנות ומודעות לגבי התהליכים המתחוללים במוחם, וכידוע מודעות, היא לפחות חצי מהפתרון. בנוסף, ולא פחות חשוב, הם רכשו את החצי השני של הנוסחה ומסוגלים ליישם כלים אפקטיביים לניהול המשברים והקונפליקטים שהם מעורבים בהם, תוך וויסות ושליטה ברגשות ובכעסים שלהם, ותיעול הכוחות להתנהגויות מקדמות.

מה קורה אם המטופל זקוק לליווי גם בתום הטיפול?

בנקודה זו, אנחנו מגיעים לשלב החמישי של סיום הטיפול ושימור ההישגים. בשלב זה אנחנו לומדים לשמר את ההישגים שהושגו בתהליך הטיפולי.

חשוב להדגיש שוב, שבשונה משיטות וגישות טיפוליות רבות, טיפול פסיכולוגי בשיטת FIT הוא טיפול קצר מועד, וזאת גם כחלק מהפילוסופיה הטיפולית. ההגדרה של הטיפול כמוגבל בזמן, מעמתת את המטופלים עם קו הסיום ומאיצה התמודדות באופן שממקד את המטופל ביכולותיו ובצורך להתמודד עם הסוגיות באופן עצמאי, גם לאחר סיום הטיפול הפסיכולוגי. תחימת הזמן גם מפחיתה מאד את התלות המתפתחת פעמים רבות בפסיכולוג או במטפלת, כפי שקורה בתהליכים טיפוליים רבים.

יחד עם זאת אכן לעתים נדרש מעקב על הישגי הטיפול. דפוסי מחשבה והתנהגות אפשר בהחלט לשנות אבל חשוב גם לשמר את השינוי לאורך זמן. פגישת הערכה אחת תתקיים בדרך כלל כחודש לאחר סיום תכנית המפגשים ועוד אחת כחצי שנה לאחר מכן.

קורה גם שהמטופלים עצמם מבקשים להיפגש, כדי לתרגל שוב דברים שנלמדו בעבר. זה בסדר גמור ומעיד על התבגרותם הרגשית.

מילה לסיכום?

נוכחתי לדעת ששיטת הטיפול הפסיכולוגי האינטגרטיבית הממוקדת FIT , מתאימה לטיפול פסיכולוגי בפרט וכן בבעיות של ייעוץ בנושא זוגיות והורות. יעידו על כך מאות רבות של סיפורי ההצלחה שלנו עם השיטה, בקרב אנשים זוגות ומשפחות.

זאת, בשל החיבור המופלא שבין ההתייחסות לכוחות של האדם, לכאב ולפגיעות שלו, לבין השאלה המעשית – “מה אני עושה עם זה עכשיו”. השילוב הזה בתוספת המיקוד בזמן הוא אופטימלי ומוכיח את עצמו שוב ושוב.

הרי כולנו צריכים להתמודד עם כ”כ הרבה חזיתות בתחום האישי, הזוגי, ההורי והמקצועי, שכדאי שיהיו לנו כלים אופרטיביים להתמודדות, שניתן לרוכש אותם בטיפול ממוקד וקצר מועד.

מכון קשרים מזמין אותך להתנסות בשיטת טיפול אינטגרטיבי ממוקד (FIT)!

אם אתם מתמודדים עם קושי או בעיה בחיים האישיים, הזוגיים או ההוריים, ומחפשים אחר פסיכולוג מומלץ או מטפלת זוגית מומלצת, אנו מזמינים אתכם להגיע אלינו לטיפול בשיטה הייחודית שפיתחנו.
במהלך הטיפולים ילווה אותך צוות מקצועי המוסמך לטיפול בשיטה זו במרחב בטוח ואינטימי. נבין יחד את הקושי המפריע לכם בתפקוד בתחומי החיים השונים, נמצא את שורשיו וכך נוכל להקל על תחושותיכם ולשפר את דרכי ההתמודדות שלכם.
לבסוף, נצייד אתכם בארגז כלים מעשיים עמו תצאו מהטיפול אל חיים איכותיים ורגועים הרבה יותר.

The post איזו שיטת טיפול זוגי תשיג את התוצאות הטובות ביותר? appeared first on מכון קשרים.

]]>