הבלוג של ד"ר רונית שרון
מכון קשרים

הארי ומייגן: דרמות זוגיות גם במשפחות הכי טובות.

דרמה משפחתית חדשה מבית היוצר של בית המלוכה. תודו שנחמד להבין, שזה קורה גם במשפחות הכי טובות! מה ניתן ללמוד מכך על מערכות יחסים זוגיות ומשפחתיות?

מאת ד”ר רונית שרון, יועצת ומטפלת זוגית ואישית. שודר בפינה שהיא מגישה בנושא יחסים וזוגיות בערוץ 13.

למי שפספס, הנה תקציר מהדרמה הקודמת – רק לפני שנה דיברנו בתוכנית הבוקר שלנו על רעידת האדמה בבית המלוכה שהתרחשה עם עזיבתם הדרמטית של מייגן והארי את בית המלוכה. שאלנו, כיצד ניתן ללמוד מהקונפליקט הדרמטי, על מערכות יחסים זוגיות ומשפחתיות בכלל. לצפייה.

לפני שנמשיך לפרק הבא, תוכלו לצפות בפרק הקודם בעלילות מייגן והארי

https://youtu.be/u9T1k-W3pWM

פרק ההמשך של הדרמה ששודרה אתמול, שוב שבר שיאי צפייה וריתק את העולם כולו. מייגן, שחקנית לשעבר, והארי שלוהק לצידה כשחקן המשנה, הצליחו שוב להרעיד את ארמון בקינגהאם ואת בריטניה כולה. הפעם בבימויה של מלכת הדרמות, אופרה ווינפרי.

אז מה היה לנו שם ומה ניתן ללמוד מכך על מערכות יחסים משפחתיות?

אני מזמינה אתכם לעצום את העיניים, ולדמיין יחד שאנו מקלפים את כל ה”עטיפות” של בית המלוכה. נישאר עם מערכים שקיימים בעצם בכל משפחה, במינונים כאלה ואחרים: קואליציות, תככים, מאבקים על כסף, וגם משולשים של חמות-כלה-בן.

מתחת לכל העטיפות, יש לנו כאן משפחה רגילה, “שבטית” משהו. המלכה היא קודם כל: אמא, סבתא, סבתא רבתא, וגם חמות… (מישהו יודע איך נקראת הכלה של הנכד…?).
מנגד הכלה, מייגן, ש”השבט” מצפה ממנה להיות כמותם, אך בעצם לעולם לא יקבל אותה באמת כאחת מהם. ובתווך, הארי, שנאלץ לקחת “צד”, שבין היתר גרם למהלך הדרמטי הקודם, לעזוב את השבט.

זה קורה במשפחות הכי טובות, גם אצלכם

אם נחשוב על כך לעומק, ככה זה בכל משפחה או שבט, לא?
תסתכלו רגע על השבט שלכם. כמעט בכל משפחה יש את הכלה הנהדרת שמתאמצת ואת הכלה הפחות מפרגנת ולעתים סוררת, ואת הבן, שנאלץ לקחת “צד” זה או אחר.

בינינו, גם הלחשושים שלטענת מייגן היו סביב הרך הנולד, בין אם היו ובין אם לאו, קיימים בכל משפחה מורחבת. כולנו מלחששים לעתים על בני משפחתנו, זה מאד טבעי. אבל תודו שכשזה מגיע מבית המלוכה, זה מאד נעים להבין, שזה קורה גם במשפחות הכי טובות!

מי הם המפסידים הגדולים ממה שהתרחש (חוץ מאופרה ווינפרי שהרוויחה בגדול)?

מעבר להצצה המרתקת למתרחש במשפחה אחרת, אם נקלף עוד קצת את העטיפות, נגלה שיש כאן הרבה מחירים ומפסידים.

יש לנו את הארי, שהתייתם מאימו בגיל צעיר ונותק כנראה לחלוטין מאביו. יש את הנסיך צ’רלס שסביר שלא יזכה לראות יותר מדי את בנו וליהנות מנכדיו.
ויש את הילדים הקטנים של הארי ומייגן שכפי הנראה לא יהיו להם בני-דודים קרובים לשחק עימם. והמלכה, אוי המלכה, למה כל זה מגיע לה.

בקיצור, כמו בכל משפחה רגילה, יחסי כלה-חמות הם רגישים מעצם הווייתם. אם הם אינם מנוהלים נכון וברגישות הנדרשת, עלולים להיווצר קונפליקטים משפחתיים נרחבים ולעתים דרמטיים.

השיעור החשוב ביותר – העוצמה הגדולה של הזוגיות

דבר בולט וחשוב נוסף שאני לוקחת מהפרק החדש בסאגה, הוא העוצמה של הזוגיות. עוצמה שניכרת כאן במלוא הדרה.
הארי ומייגן ממחישים שוב, עד כמה זוגיות טובה היא כח עצום, שיכול אפילו להרעיד ממלכה שלמה ולהאפיל על בית המלוכה.
גם אם המציאות היא כנראה לא בדיוק כפי שהיא משתקפת מהריאיון, הסיטואציה בהחלט מאפשרת לנו ללמוד כמה עוצמה מייצרת זוגיות. עוצמה שגם אותה, כולנו חווים ברגעי השיא של הזוגיות, ומבינים את נפיצותה ברגעי השפל שלה.

ובהקשר אחר, גם של יום האישה הבינלאומי שחל השבוע, ראינו על המסך שתי נשים חכמות, חזקות שמצליחות ליצור השפעה.
מעניין שגם הנסיכה דיאנה, אימו של הארי, שגם נפרדה מהשבט המלכותי בנסיבות דרמטיות, גם היא השאירה כאישה חותם עצום עד עצם היום הזה.
מה אתם חושבים? האם זה מעיד שהארי בעצם חיפש ומצא במייגן את דמותה של אימו?

לסיכום, כולנו חווים דרמות במסגרת מערכות היחסים המשפחתיות, שהן בעצם רגילות ויום יומיות. אצלנו הן פשוט לא עולות לשידור ולכותרות…

מייגן והארי: הפרק הקודם. האם עזיבתם את הארמון היתה צעד נכון?

לפני זמן מה, הממלכה הבריטית והעולם כולו סערו סביב החלטתם של מייגן מרקל והנסיך הארי, לעזוב את בית המלוכה ואת אנגליה, ולצאת לדרך עצמאית.

האם היציאה עצמה היתה מהלך חיובי? ומה קורה פה בעצם?

אני מזמינה אתכם לעצום את העיניים, ולדמיין יחד שאנו מקלפים את כל “עטיפות” המלוכה, את ההון הרב ואת הגינונים הממלכתיים.

מה שנותר הוא מה שקיים בכל משפחה – קואליציות, תככים, מאבק על כסף, וגם משולשים של חמות-כלה-בן.

מתחת לכל העטיפות, יש לנו משפחה רגילה. אומנם משפחת מלוכה, אך בסופו של דבר גם משפחה שבראשה עומדת מלכת אנגליה שהיא גם אמא, חמות וסבתא לנכדים ולנינים.

יש גם את יורש העצר, הנסיך ויליאם ואשתו קייט, שממוקמים במקום טוב בהיררכיה המשפחתית אבל גם שם נחשפנו לבגידות ואפילו מחשבות על פרידה (פורסם לפני כשנה שהנסיך ויליאם בגד עם חברתה הטובה של אשתו…). עם זאת, בראיה כוללת, מדובר בזוג מבוסס יותר בממלכה, עם שלושה ילדים.

הבאים בתור, הם הזוג שלפנינו, הלא הם הנסיך הארי ואשתו מייגן מרקל, זוג צעיר ומצליח שטרם כינן זוגיות בטוחה, ועבר במהירות למשימה המאתגרת של הורות.

מי ניצח במאבק?

בתוך בית המלוכה העמוס והמורכב שכל הזמן צורך “פאסון” ונראות, מייגן מרקל לא יכולה יותר. היא רוצה לעזוב את משפחת המלוכה. ובמאבק עם חמותה, שמתנגדת לכל המהלך, מי ניצח?

למרות שברור שבסיטואציה כזאת יש רק מפסידים, בעיני מייגן, שהצליחה לגרום לבעלה ליישר קו איתה ולעזוב את בית המלוכה, עשתה את המהלך הנכון.

מדוע הפתרון הזה נכון?

וודאי שיש למהלך חסרונות, אובדן כלכלי, והמלכה האם לבטח חושבת לעצמה “מה יקרה עם בית המלוכה בעתיד?”.

אך בסופו של יום, הזוג נהג בצורה נכונה, מכיוון שהמשימה העיקרית של כל זוג היא להפרד ממשפחת המוצא ולכונן משפחה נפרדת ועצמאית. משימה לא פשוטה לפעמים, שכמובן מחייבת במקביל שמירה על היחסים הכל כך חשובים עם ההורים והאחים של שני בני הזוג.

זה עיקרון שאני מלמדת בכל טיפול זוגי ומשפחתי או בפגישת ייעוץ זוגי – אם אנו כזוג רוצים לבסס אוטונומיה, אי אפשר להשאר “בשבט” המשפחה המורחבת. יש לכונן עצמאות ונפרדות ולהמשיך הלאה.

אם אתם מוצאים את עצמכם בתוך משולש יחסים משפחתי לא פשוט, וחולמים לבסס אוטונומיה בתור זוג, אנחנו במכון קשרים נייעץ ונדריך אתכם כיצד לבצע את השינוי צעד אחר צעד.

אהבתם? נשמח את תשתפו!
יש לכם שאלה?
כתבו לנו!

מאמרים נוספים

צרו קשר עם רונית